2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

17 milliárdos közlekedési központ épül Kaposváron

Hír TV

2018. május 18., péntek 22:02, frissítve: péntek 22:49

Az országban elsőként épül intermodális közlekedési központ Kaposváron. A 17 milliárdos beruházás alapkövét ma rakták le, várhatóan 2 év alatt készül el.

Kaposváron, a leendő közlekedési csomópont területén naponta több mint 32 ezer ember fordul meg. Ha a több mint 17 milliárdos beruházás elkészül, egy központból indulnak a vonatok, a helyi és a távolsági buszok.

„Megyei jogú város polgármester kollégáimmal gyakran találkozva kérdik is tőlünk azt, hogy hát hogy sikerült ezt, mert nagyon sok pénzről van szó. Minden egyes ilyen közlekedési központ elkészítése az sokba kerül, látszik a 17 milliárd forintról, amiről beszéltem. Ez lesz az első ebben az országban. Nyolc kollégám szeretne még a saját településén, saját városában intermodális csomópontot építeni” – mondta Szita Károly fideszes polgármester.

A MÁV vezérigazgató-helyettese nyugati színvonalú állomást ígért a vonattal közlekedőknek „Külön öröm a vasúttársaság számára, hogy Kaposváron hazánkban elsők között épülhet meg a Modern városok program keretében európai uniós és hazai forrásból a vasútállomásra épülő intermodális pályaudvar, mint a vasúti pályahálózat kiszolgáló létesítménye” – emelte ki Veszprémi László.

A beruházó cég illetékese azt mondta, a közlekedési központ a város közútjainak zsúfoltságát csökkenti majd jelentősen. „A feladatunk az, hogy az utazóközönségnek és az itt lakó polgároknak a kényelmét, az átszállási idő csökkenését biztosítsuk, hogy könnyebben és hatékonyabban tudják használni a közösségi közlekedési eszközöket. Ezzel segítve a városnak a magánközlekedési forgalmát is, az egyéni közlekedést a személygépkocsi forgalmát. Hiszen, ha minél több ember tud közösségi közlekedéssel hatékonyan eljutni a céljához, akkor meg tudjuk szüntetni a zsúfoltságot a közutakon” – mutatott rá Majer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

A csomópont várhatóan 2020 elején készül el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!