2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Okok és lehetőségek – Reggeli járat

2016. augusztus 4., csütörtök 17:40, frissítve: csütörtök 18:25

Adás:
2016. augusztus 5., péntek 5.50

50 ezer betöltetlen állás van Magyarországon – a KSH adatai szerint. A nemzetgazdasági miniszter pedig egy lapinterjúban elismerte, akkora a hazai munkaerőhiány, hogy már autóipari befektetést is elbuktunk miatta. Az okokról és megoldási lehetőségekről a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkárával, Dávid Ferenccel beszélgetünk.

Komoly munkaerőhiánnyal küzdenek a védőnők is. Ha nem kapják meg a kért béremelést, szeptemberben akár sztrájkolhatnak is. Vendégünk lesz a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Csordás Ágnes.

Péntek este 11 órakor kezdődik a riói olimpia megnyitóünnepsége. Hétfőtől pedig a Reggeli járatban is elkezdődnek az olimpiai percek. A részleteket Horti Gábortól tudhatjuk meg.

Idén is megválasztották az ország cukormentes tortáját. Az „Áfonya hercegnő” igazi mindenmentes sütemény, nem tartalmaz cukrot és fehér lisztet sem. Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa és Pechtol Zsolt cukrász, a torta készítője érkeznek a stúdióba.

A Reggeli járatban 8.30-tól Grecsó Krisztián író, költő mesél testvérével Grecsó Zoltán táncművésszel közös estjükről. A Mellettünk című produkciót néhány nap múlva a 25. Zempléni Fesztiválon láthatják.

Jövő héten kezdődik a Sziget Fesztivál, ahol magyar–francia közös kiállítás is lesz a migrációról. Joó Emese a Néprajzi Múzeum etnográfusa és Kardos József programigazgató lesznek vendégeink. Ezekkel a témákkal várjuk tehát önöket 5.50-től egészen 9 óráig.

A műsorvezető: Heer Orsolya

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!