2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Túlélve Bolíviát – Vetítő

2017. szeptember 25., hétfő 13:23, frissítve: vasárnap 10:08

Adás:
2017. szeptember 25.–29., hétfő–péntek 11.05
2017. szeptember 27.–30., szerda–szombat 02.30
2017. október 1., vasárnap 23.05

Szeptember 25., hétfő: Szilánkok (ismétlés)

Szilánkok Lyukóvölgyből. Három rendező történetei egy filmben.

Rendezők: Domokos János – Hajvágás, Az előtető című részek, Pápai Gergely – Álmaim szerint című rész, Balog Gábor – Karácsony című rész.

 

Szeptember 26., kedd: A Balaton hullámain (ismétlés)

Rendezte: Kabay Barna, Petényi Katalin.

A film a legszebb klasszikus hajók és a vitorlássport hétköznapjain keresztül mutatja be a Balaton egyedülálló, óráról órára változó ezerarcú szín- és fényvilágát, a vízi élet és a vitorlázás szépségeit. Főszereplők: Prof. Dr. Kollár Lajos, Dr. Dulin Jenő, Pálinkás Csaba és Cittel Lajos.

 

Szeptember 27., szerda: Magyar retró

Rendezte: Papp Gábor Zsigmond

Tudják-e, hogy a Kádár-korszakban minek örült legjobban a magyar munkás? És mit vártak a munkáslányok az udvarlójuktól? Mit gondolnak, milyen volt akkoriban egy mintagazda? És ki nyerte az 1961-es szántóversenyt? Szeretnének-e együtt utazni Csűrös Karolával? Bujtor Istvánnal? És Kende Zoltánnal? Mire tippelnek, miért ettek akkoriban annyit a magyarok? És miért nem tudtak dolgozni? A Budapest retró 1-2., és a Balaton retró alkotóinak új filmje.

 

Szeptember 28., csütörtök: A legdélebbi magyarok (ismétlés)

Rendezte: Vojtkó Ferenc.

A film az al-dunai székelyek, azon belül a székelykeveiek egészen sajátságos történetét mutatja be. Kiderül az alkotásból, hogy az ausztráliai nagyváros Melbourne és Székelykeve között milyen kapcsolat van. A filmből megismerhetik a nézők az elvándoroltak kötődését, annak okát, hogy miért járnak vissza, és miért emlegetik még mindig könnyes szemmel a szülőfalujukat, ahol naponta küzdenek azért, hogy Székelykeve megőrizze identitását.

 

Szeptember 29., péntek: Elhallgatott gyalázat

Rendezte: Skrabski Fruzsina.

A háborúkban egyfajta hadviselési formának számít a nők megerőszakolása, de talán a legbrutálisabbak e tekintetben a Magyarországot megszálló szovjet katonák voltak. A korabeli nemibeteg-gondozók adatai szerint ötven- és kétszázezer között van az 1945-ben Magyarországon megerőszakolt nők száma. Megszólalnak az akkori áldozatok, vállalva a felkavaró, borzalmas visszaemlékezéseket.

 

Október 1., vasárnap: Túlélve Bolíviát

Rendezte: Lukács Csaba.

Hogy lehetett kibírni öt év tíz hónapot a világ egyik legdurvább börtönében? Mi a háttere a vádalkunak, és hogyan sikerült elmenekülni az országból? Egyáltalán miért ment oda hat évvel ezelőtt Tóásó Előd? Ezeket a kérdésekre keresi a választ a film.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!