2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Orbán Viktor: Keresztény civilizációnk léte a tét + videó

2019. április 5., péntek 15:38

Az európai parlamenti választáson keresztény civilizációnk léte a tét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Bálnában, a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen. A kormányfő úgy fogalmazott, arról döntünk, hogy megvédjük-e keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

A mi politikai közösségünk magabiztos, erős és jókedvű - jelentette ki Orbán Viktor. 

A miniszterelnök szerint jelenleg úgy tűnik, az Európai néppárt balra fordul, de ha ez így marad, a Fidesz nem fogja követni. 

A kormányfő szerint az eddigi EP-választások nem voltak sorsdöntőek, az volt a kérdés, hogy az Európai bizottságok jobb- vagy baloldalról kerülnek ki.

Orbán Viktor kijelentette, valóban történelmi választás előtt állunk, Európa jövőt választ magának. Hozzátette:

a tét az, hogy bevándorláspárti, vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Arról döntünk, hogy megvédjük-e keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak 

A kormányfő szerint meg akarjuk őrizni Európát és hazánkat olyannak, mint amilyennek megismertük.

Amiről május 26-án szavazunk, keresztény civilizációnk léte a tét - közölte

Orbán Viktor úgy fogalmazott, ma az Európai Uniónak zsugorodó lelke van. A miniszterelnök szerint a brüsszeli elit készülékében van egy hiba, elszakadtak a valóságtól, ez az európai elit nem akarja megérteni de Gaulle tábornok figyelmeztetését, miszerint "a politikának a valóságin kell alapulnia, a politikában az a művészet, hogy egy eszményért csak a realitásokon keresztül cselekedhetünk".

Kiemelte, a brüsszeli elit nem akarja figyelembe venni a realitásokat, a nemzetállamok életének valóságát. 

Ezért fordulhat elő, hogy a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, de egy müncheni bajor soha nem tenne így

- fogalmazott.

A miniszterelnök leszögezte, a magyarok akarják az Európai Uniót, de elegük van abból, ahogy Brüsszelben mennek a dolgok és változást akarnak.

A Brüsszellel fennálló vitákkal kapcsolatban elmondta, azok arról szólnak, hogy a kormány nem hajlandó meghajolni a diktálás előtt, ha az nem jó a magyaroknak. Szólt a rezsicsökkentésről, illetve arról is, hogy Magyarország nem kért az illegális bevándorlásról. 

Emlékeztetett, ma az ország állapotát nem lehet egy lapon említeni azzal a képpel, amit a szocialisták hagytak itt. 

Orbán Viktor szerint az elmúlt öt évben gyengébb lett az Európai unió, az Egyesült Királyság elhagyni készül a közösséget, bevándorlók milliói veszélyeztek Európa keresztény identitását. 

Az angolok kimennek, a bevándorlók bejöttek, ez a Juncker-bizottság mérlege

- tette hozzá.

A kormányfő - utalva a Századvég elemzésére - elmondta, már az uniós lakosság elvesztette a bizalmát abban, hogy a következő generáció élete jobb lesz, mint az övé. Úgy fogalmazott, az európai álom megtört, legalábbis behorpadt. 

Európa kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd, ezért születik kevesebb gyerek

- mondta a miniszterelnök.

A politikus közlése szerint a brüsszeli buborékban többségbe kerültek azok, akik fel akarják számolni a keresztény kultúra elsőbbségét. Azt is hangsúlyozta, hogy Európa, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt az EU jelenlegi vezetése támogatja, ösztönzi a migrációt.

 

A kormányfő hétpontos programot hirdetett:

1. A migráció kezelését visszaadni a nemzeti kormányoknak

2. Ne legyen kötelező a migránsok befogadása

3. Érvényes okmányok nélkül ne lehessen belépni Európába

4. Migránskártya és migránsvízum megszüntetése

5. Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek kevesebb pénz, helyette a határvédelem támogatása

6. Keresztényeket ne érje hátrányos megkülönböztetés Európában

7. Bevándorlást ellenző vezetőket az uniós intézmények élére

 

 Hír TV

 

 

 

 

 

Több büntetést kaphatnak az autósok Budapesten

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Főpolgármesteri Hivatal szerint eljött az ideje a hatékonyabb működésnek a főváros közterületein.