2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?
Belföld

Saját politikusa ellen indított fegyelmi eljárást a Momentum

Nyitrai Klárának, Baja polgármesterének annyi volt a "bűne", hogy meg merte említeni, Donáth Anna enyhén szólva is félreértelmezhető nyilatkozatokat tesz.
Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Kiújultak a harcok gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője és Dunda György, a Magyar Nemzet tudósítója élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.
Külföld

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.
Külföld

Kijevben döntöttek: az orosz–ukrán háború végéig a demokrácia elnapolva

Az ukrán parlament csaknem valamennyi frakciója és csoportja aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy Ukrajnában a háború végéig nem tarthatnak választásokat.
Gazdaság

Románia nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint.
Belföld

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye + videó

Sorsdöntő kérdésekben állunk vitában a brüsszeli elittel, ezért fontos hogy sokan töltsék ki a nemzeti konzultációt – mondta Kocsis Máté egy pécsi lakossági fórumán.
Sport

Az utolsó pillanatban lőtt góllal nyert és a továbbjutás küszöbén a Ferencváros + videó

A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is továbbjutást jelentő helyen áll a csoportjában.
Belföld

Lezárták a Normafát a balesetek megelőzése érdekében

Az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható.
Belföld

Az adventi időszakban megnő a tűzesetek száma + videó

Már a tűzoltók is az adventi időszakra készülnek. Látványos bemutatóval igyekeztek felhívni a figyelmet az ilyenkor tipikusnak nevezhető tűzesetekre.
Vezércikk

Vezércikk: Lázonganak a momentumosok, Terézváros polgármestere is partnernek tekinti a DK-t + videó

Donáth Anna hadat üzent Gyurcsány Ferencnek, miközben más momentumosok partnerként tekintenek a DK-ra. Dúl a cicaharc, ahogy Huth Gergely, a Vezércikk csütörtöki adásának vendége fogalmaz. A baloldali helyezkedésről természetesen L. Simon László és ifj. Lomnici Zoltán is elmondta a véleményét a műsorban.
Belföld

Varga Mihály: A költségvetési politika megvédte az eddig elért eredményeit

A kormány elkötelezett az államadósság mértékének további mérséklése mellett.
Belföld

Tanulságos videót posztolt egy diák a Budapesti hókáoszról

„Be kell tolni a trolit, ha suliba akarsz menni” – írták ahhoz a TikTokra felkerült szürreális videóhoz, amelyen az látható, hogy utasoknak kell betolniuk Budapesten a „váratlanul leesett” hó miatt elakadt 80-as trolibuszt.
Színes

MTÜ: Több mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok

A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket.
Színes

Napindító – Átadták a Heves vármegyei Prima-díjakat + videó

A Napindítóba Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője volt a vendégünk annak apropóján, hogy Heves vármegyei Prima-díjat kapott.
Színes

A karácsonyi nagybevásárlás előtt is érdemes használni az Árfigyelőt, sokat spórolhatnak a családok az adventi időszakban

Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlások során az online Árfigyelő használatával - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal.
Kék hírek

Autójával együtt tűnt el egy férfi Budapesten

A 29 éves férfit a rendőrök jelenleg is keresik.
Napi aktuális

Bakondi György: Súlyos támadások veszélyeztetik a magyar szuverenitást + videó

Nem enyhül a nyomás a déli határon. A Napi Aktuálisban Bakondi Györgyöt, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadóját kérdeztük.
Napi aktuális

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Legfrissebb híreink

Radar

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.
Belföld

Tízmilliárd eurós kohéziós forrás érkezhet Magyarországra

Hazánk május elején hagyta jóvá az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzését célzó reformot, aminek köszönhetően sajtóhírek szerint hamarosan megindulhatnak a hazánknak szánt uniós pénzek.
Kék hírek

Cél az illegális autóversenyek visszaszorítása Budapest útjairól + videó

A rendőrség minden eszközzel fellép a gyorshajtók és a gyorsulási versenyek ellen. A rendőrök járőr autókból és civil járművekből is ellenőrzik a közlekedőket.
Országszerte havazással indult a nap + videó

Országszerte havazással indult a nap + videó

Megbénította Budapestet a havazás. Az Útinform információi szerint: város-szerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós-és havas utak, számos baleset történt. A BAH csomópontnál például keresztbe fordult egy busz. Közben a főváros térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat már fokozott veszélyre figyelmeztet az ónos eső miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!