2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Adás

Vezércikk

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Láncreakció: Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán + videó

Mexikó nem hajlandó befogadni a Texasból kitoloncolt migránsokat, miután az állam republikánus kormányzója nemet mondott az illegális bevándorlásra. Vukics Ferenc katonai szakértő és Marsai Viktor a Migrációkutató Intézet igazgatója voltak a vendégeink.

Külföld

A nap kérdése

Az ukrán háború kimenetelére hatással lesz az EP-választás eredménye?
Belföld

Szentkirályi Alexandra: kapjanak országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt szeretné, ha a BKK-BKV csoport munkatársai is megkaphatnák a Magyarország teljes területén érvényes országbérletet.
Külföld

A konzervatív erők előretörhetnek az EP-választáson + videó

Jobboldali előretöréstől tartanak a brüsszeli balliberálisok az EP-választásokon - erről számolt be Bugnyár Zoltán.
Belföld

A korábbi lengyel miniszterelnök is beszédet mond a héten Budapesten kezdődő CPAC Hungary-n

Ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnök lesz a rendezvény főszónoka.
Belföld

Nacsa Lőrinc: a keresztényellenes ideológia már a XII. kerületben is megjelent

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a keresztényellenes ideológia már a főváros XII. kerületében is megjelent, a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje ugyanis programjának középpontjába az egyházi szervezetek támogatásának eltörlését állította.
Gazdaság

Magyarország készíti az unió jövő évi költségvetését

Magyarország idén második alkalommal, egy kihívásokkal teli időszakban tölti be az Európai Unió tanácsának soros elnökségét – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.
Külföld

Nem foglalkozott a múlt heti brüsszeli botránnyal Strasbourgban az Európai Parlament + videó

Nem vette napirendre az Európai Parlament plenáris ülése, hogy a múlt héten Brüsszelben szocialista polgármesterek el akarták lehetetleníteni a nemzeti konzervativizmusról szóló konferenciát.
Belföld

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
Belföld

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Belföld

Pécsett a baloldal is leváltaná a korábban még általuk is támogatott polgármestert + videó

Egy kivétellel valamennyi körzetben közös jelöltet indít Pécsett két baloldali civil szervezet.
Külföld

Fejlemények az orosz-ukrán háborúban + videó

Négyszáz páncélost ígértek a németek Ukrajnának, de gyártási problémák miatt ez a szám csökkenni látszik.
Belföld

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Facebook-oldalán tette közzé az információkat.
Gazdaság

Szerdai ülésén dönthet a kormány az üzemanyagárstopról

Azt fogom javasolni a holnapi kormányülésen, hogy a kormány avatkozzon be az üzemanyagárakba – ezt válaszolta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Index kérdésére egy sajtóeseményen.
Belföld

Győrben folytatta kampánykörútját Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök. A kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott, kedden pedig már Győrben tűnt fel.
Belföld

Innovációval a gyerekek életéért

Az MFB támogatásával fejlesztett életmentő applikációt a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány.
Külföld

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
Belföld

Újabb cégek kerültek a hídpénzbotrány ügyében a rendőrség látóterébe + videó

A Magyar Nemzet Karácsony Gergelyt is szerette volna megkérdezni az ügyben, a főpolgármester szerint azonban nincsen botrány, Budai Gyula pedig őrültségeket beszél.
Külföld

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Gazdaság

Szerdán csökken a gázolaj ára + videó

Nyolc forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára szerdán, ami várhatóan a kutaknál is megjelenik – írja a Holtankoljak.hu.
Belföld

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Külföld

Mintegy 30 ezer migráns hollétéről nincs tudomása Madridnak + videó

A Hír Televíziót Tóth Brigitta tudósította, Murciából.
Belföld

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

Zöldülő Budapest 2030 címmel adott ki kiadványt a Városháza, Karácsony Gergely főpolgármester hétfő este ennek bemutatóján beszélt arról, mit tettek eddig és mit terveznek a jövőben a zöldfelületek fejlesztése érdekében.

Legfrissebb híreink

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.

Radar

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Megvédte magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata! A zöld-fehér együttes zsinórban hatodik alkalommal végez biztosan a pontvadászat élén, összesen pedig ez az FTC 35. bajnoki aranyérme. Az önfeledt ünneplést kevesen úszták meg szárazon.
Külföld

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
Gazdaság

Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon

Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
Belföld

Arról beszél egy hangfelvételen az egri polgármester, hogy meg akarta ölni DJ Dominique lemezlovast

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, hogy megölné DJ Dominique lemezlovast és Danny Blue mentalistát.
Külföld

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló taktikai hadgyakorlatot tartott

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott "szupernagy" rakétavetők bevetésével - közölte kedden a hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.
Külföld

Izrael-ellenes tüntetést oszlattak fel a rendőrök egy New York-i egyetemnél

Újabb New York-i egyetemnél oszlatott fel palesztinpárti, Izrael-ellenes tüntetőket a rendőrség hétfőn, helyi idő szerint késő este.
Külföld

Két katonai helikopter ütközött gyakorlatozás közben Malajziában, tízen meghaltak

Két katonai helikopter ütközött össze és zuhant le kedden egy kiképzés során Malajziában, a fedélzeten tartózkodó tíz ember életét vesztette - közölte a malajziai haditengerészet.
Külföld

Elfogadta a brit parlament a ruandai áttelepítési terv végrehajtásához szükséges tervezetet

Hónapokig tartó vita után elfogadta kedden a brit parlament a Nagy-Britanniába illegálisan belépő menedékkérők ruandai áttelepítéséről szóló terv végrehajtásához szükséges törvénytervezetet.
Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Amikor hazánk átveszi az Európai Unió soros elnökségét, az egy kiváló alkalom lesz arra, hogy Magyarorszég világossá tegye, hogy milyen szempontok szerint, milyen Uniót képzel el. Erról Prőhle Gergely, az NKE Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének programokért felelős igazgatója beszélt a HírTV-ben. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!