2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„El kell innen takarítani” – Reggeli járat

2017. január 11., szerda 21:48, frissítve: szerda 21:51

Adás:
2017. január 12., csütörtök 05.50

„El kell innen takarítani” – így fogalmazott Németh Szilárd, amikor a civil szervezetek tevékenységének visszaszorításáról beszélt. A Fidesz alelnöke eddig három, szerinte álcivil szervezetet nevezett meg. Vendégünk az egyik ilyen szervezet, a Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta lesz.

A szocialisták szerint diktatúrákat idéz Németh Szilárd kijelentése. Harangozó Tamás MSZP-s politikus érkezik a stúdióba, akit az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségéről is kérdezünk.

Több tanulmány is készült az elmúlt években arról, hogy a válóperek jelentős részét közvetlenül karácsony után kezdeményezik. A tendencia hazai szakemberek szerint most kicsit változott, sokan már december elején beadják a válókeresetet. Az okokról és a megoldási lehetőségekről Orbán Nóra párkapcsolati szakértővel beszélgetünk.

Az utolsó fél órában a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának vicces és vagány kampányával ismerkedhetünk meg, kisfilmjükben a középiskolásoknak mutatják be, miért érdemes építőmérnöknek lenni. Lovas Tamás oktatási dékánhelyettes és Rózsa Szabolcs tanszékvezető lesznek vendégeink.

Majd kapcsolunk a Duna-partra, a Batthyány térre, ahol egy mobil szaunát állított fel a Valyo, Város és Folyó Egyesület. Hogy hogyan fejleszti ez a kezdeményezés a fővárosi közösség életet, azt a projekt koordinátora, Tömör Miklós mondja el.

És végül, dupla lemezes válogatásalbumon dolgozik a Kowalsky meg a Vega. A zenekar  már az év elején stúdióba vonult, a régi dalok újrahangszerelése mellett hat új szám is készül. Az együttes énekesével, Kowával zárjuk a Reggeli járatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!