2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Kijevi polgármester: Zelenszkij megfizet a hibáiért

A stúdióban Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Kusai Sándor, volt pekingi nagykövet volt a vendégünk.
Külföld

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.
Külföld

A Hamász terrorszervezet a spanyol kormány segítségét kéri + videó

A spanyol kormány segítségét kéri a Hamász Izrael gázai bűneinek leleplezéséhez. A terrorcsoport azután fordult Spanyolországhoz, hogy Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentette, hogy az Európai Uniótól függetlenül hajlandó elismerni Palesztinát.
Külföld

Nőtt az európai parlamenti választások iránti érdeklődés + videó

Fontos az uniós tagság az Európában élőknek és nőtt az európai parlamenti választások iránti érdeklődés. Ezt tartalmazza az az uniós közvéleménykutatás, amelyet napra pontosan az EP választások előtt fél évvel hoztak nyilvánosságra.
Külföld
Külföld

Az OECD országok átlageredménye visszaesett, a magyar diákok teljesítménye nem romlott + videó

A magyar diákok tudása javult vagy nem romlott az elmúlt időben, miközben az úgynevezett oktatási mintaállamok átlageredménye matematikából és szövegértésből jelentősen romlott az előző, 2018-as méréshez képest - derül ki a PISA tesztekből.
Külföld

Kovács Zoltán: A kritikától függetlenül folytatjuk az elnökség előkészítését + videó

A baloldali támadások ellenére rendületlenül folyik a magyar uniós soros elnökség előkészítése. Erről számolt be a HírTV-nek Brüsszelben a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.
Belföld

Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé Ukrajna EU-csatlakozásáról a Fidesz

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője leszögezte: ellenzik, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat.
Belföld

Várhatóan többfelé tovább folytatódik a havazás + videó

Komoly havazás várható, az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Nem csak a hó, hanem ónos eső miatt is.
Belföld

Eső és hó váltja egymást Nógrád vármegyében + videó

Ismét lecsapott a tél. A lehullott csapadék mennyiségére való tekintettel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.
Belföld

Márki-Zay Péter ismét összefogna azokkal, akik egyszer már cserbenhagyták + videó

Márki-Zay Péter ismét összefogna azokkal, akik egyszer már cserbenhagyták, és a bukásánál kihátráltak mögüle – erről ír a Magyar Nemzet.
Belföld

A tervezettnél előbb befejeződött a Zala vármegyei kórház épületének energetikai felújítása + videó

A tervezett 12 helyett 7 hónap alatt befejeződött a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház diagnosztikai épületének energetikai felújítása.
Belföld

Tájékoztató kampányt indít az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség pécsi szervezete + videó

A szervezet célja tudatni a város lakóival, hogy Pécs balliberális vezetése 4 év alatt 16 milliárd forint adósságot halmozott fel, amelyet 25 éven keresztül kell visszafizetni.
Belföld

Az Amnesty igazgatójának közös cége is érintett a testvére büntetőeljárásában

A Tűzfalcsoport legújabb írásában feltárja azt, hogy Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója hogyan érintett a testvére, Vig Mór, a számlagyáros ügyvéd ügyében. Mint kiderült, a közös cégük is érintett a büntetőeljárásban.
Napindító

Napindító – 1300 gyereket lep meg a Baptista Szeretetszolgálat

Ezúttal is érdekes témákkal foglalkoztunk reggeli műsorunkban. Szó volt többek között arról, hogy a Magyar Rhapsody Projekt koncertjén karácsonyra gyűjtenek a rászorulóknak, valamint arról, hogy idén is tíz fiatal zeneművészt ismert el az MVM Junior Prima Díjjal.
Sport

Ki miatt szerepel gyengén a Fradi?

Több mint egy hónapja nyeretlen a magyar labdarúgó-bajnokságban (NB I) a Ferencváros. Az új edző, Dejan Sztankovics először került hullámvölgybe, a szurkolókat pedig alaposan megosztja a szerb tréner.
Gazdaság

Továbbra is népszerű célpont hazánk a külföldi turisták körében

2023 októberében a turisztikai szálláshelyeken 1,3 millió vendég 3,1 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 6,9, a vendégéjszakáké 5,1 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte a KSH.
Színes

Megjelent a "csodaszarvas" a székelyföldi Kommandón

Egy csodálatos szarvas sétált be hétfőn fényes nappal a Kovászna megyei kommandóra – írja a Székelyhon.ro.

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Radar

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.
Belföld

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
Vezércikk

Vezércikk: Márki-Zay ismét összefogna azokkal, akik egyszer már cserbenhagyták + videó

Boros Bánk Levente, Bencsik András és Móczár Gábor voltak a Vezércikk vendégei.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!