2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?
Belföld

Saját politikusa ellen indított fegyelmi eljárást a Momentum

Nyitrai Klárának, Baja polgármesterének annyi volt a "bűne", hogy meg merte említeni, Donáth Anna enyhén szólva is félreértelmezhető nyilatkozatokat tesz.
Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Kiújultak a harcok gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője és Dunda György, a Magyar Nemzet tudósítója élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.
Külföld

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.
Külföld

Kijevben döntöttek: az orosz–ukrán háború végéig a demokrácia elnapolva

Az ukrán parlament csaknem valamennyi frakciója és csoportja aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy Ukrajnában a háború végéig nem tarthatnak választásokat.
Gazdaság

Románia nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint.
Belföld

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye + videó

Sorsdöntő kérdésekben állunk vitában a brüsszeli elittel, ezért fontos hogy sokan töltsék ki a nemzeti konzultációt – mondta Kocsis Máté egy pécsi lakossági fórumán.
Sport

Az utolsó pillanatban lőtt góllal nyert és a továbbjutás küszöbén a Ferencváros + videó

A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is továbbjutást jelentő helyen áll a csoportjában.
Belföld

Lezárták a Normafát a balesetek megelőzése érdekében

Az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható.
Belföld

Az adventi időszakban megnő a tűzesetek száma + videó

Már a tűzoltók is az adventi időszakra készülnek. Látványos bemutatóval igyekeztek felhívni a figyelmet az ilyenkor tipikusnak nevezhető tűzesetekre.
Vezércikk

Vezércikk: Lázonganak a momentumosok, Terézváros polgármestere is partnernek tekinti a DK-t + videó

Donáth Anna hadat üzent Gyurcsány Ferencnek, miközben más momentumosok partnerként tekintenek a DK-ra. Dúl a cicaharc, ahogy Huth Gergely, a Vezércikk csütörtöki adásának vendége fogalmaz. A baloldali helyezkedésről természetesen L. Simon László és ifj. Lomnici Zoltán is elmondta a véleményét a műsorban.
Belföld

Tanulságos videót posztolt egy diák a Budapesti hókáoszról

„Be kell tolni a trolit, ha suliba akarsz menni” – írták ahhoz a TikTokra felkerült szürreális videóhoz, amelyen az látható, hogy utasoknak kell betolniuk Budapesten a „váratlanul leesett” hó miatt elakadt 80-as trolibuszt.
Színes

MTÜ: Több mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok

A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket.
Színes

Napindító – Átadták a Heves vármegyei Prima-díjakat + videó

A Napindítóba Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője volt a vendégünk annak apropóján, hogy Heves vármegyei Prima-díjat kapott.
Színes

A karácsonyi nagybevásárlás előtt is érdemes használni az Árfigyelőt, sokat spórolhatnak a családok az adventi időszakban

Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlások során az online Árfigyelő használatával - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal.
Kék hírek

Autójával együtt tűnt el egy férfi Budapesten

A 29 éves férfit a rendőrök jelenleg is keresik.
Napi aktuális

Bakondi György: Súlyos támadások veszélyeztetik a magyar szuverenitást + videó

Nem enyhül a nyomás a déli határon. A Napi Aktuálisban Bakondi Györgyöt, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadóját kérdeztük.
Napi aktuális

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.
Napi aktuális

Szigorítják a tüntetésekre vonatkozó szabályokat Németországban + videó

A Hamász támadása óta majdnem ezerre tehető az antiszemita incidensek száma Németországban. Boris Kálnoky, az MCC Média iskolájának vezetője volt a Napi Aktuális vendége.

Legfrissebb híreink

Radar

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.
Kék hírek

Cél az illegális autóversenyek visszaszorítása Budapest útjairól + videó

A rendőrség minden eszközzel fellép a gyorshajtók és a gyorsulási versenyek ellen. A rendőrök járőr autókból és civil járművekből is ellenőrzik a közlekedőket.
Belföld

A választásokkal kapcsolatos törvényjavaslatról vitáztak a Parlamentben + videó

Megváltoztatná a véleményük szerint igazságtalan országgyűlési választási rendszert a Mi Hazánk. A párt javaslata átírná a fővárosi önkormányzati választási szabályokat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!