2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Heti terror

Heti terror: Törökország Európában szeretne pozíciót nyerni

Törökország igyekszik maximálisan kihasználni a zsarolási potenciálját - fogalmazott Horváth József a Hír TV Heti terror című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: az vesse rá az első követ, aki hasonló helyzetben nem ezt tenné.

  • Heti terror: Törökország Európában szeretne pozíciót nyerni

Horváth József kiemelte: Törökország egyfajta versenyfutásban is van, hogy a térség felett ki szerzi meg a legnagyobb befolyást, hiszen Irán, Szaúd-Arábia és Törökország egyaránt szeretne meghatározó szerepet játszani az arab világban. Ehhez képest Törökország az Európai Unió felé is próbál nyitni.

Kifejtette: Törökország pénzt kér az emberek visszatartásáért az Uniótól, emellett igyekszik a bevándorlás hasznát is még egyszer lefölözni.

A Szíriából odaérkezett menekültek közül ők már kiválogatták azokat a valóban magasan képzett értelmiségieket, akikre a török gazdaságnak szüksége van

- fogalmazott. Hozzátette: ezek után azt láthatjuk, hogy Görögország felé, fricskaként, időről időre néhány ezer embert folyamatosan elengednek. Ezek az emberek érkeznek meg Bosznia-Hercegovinába és utána a horvát határra.

Földi László biztonságpolitikai szakértő elmondta: a legnagyobb erényét abban látja a törököknek, hogy muszlimok és az iszlám hívei, de nem arabok. Ők a történelemben mindig is szemben álltak egymással, de nem vallási alapon, hanem regionális és hatalmi értelemben. Ebből a szempontból az erdogani külpolitika ma is ugyanezt követi, ha Európát nézzük.

Törökország valóban Európában szeretne pozíciót nyerni. Vagy úgy, hogy uniós tag lesz vagy pedig, hogy az Ausztriában, Németországban és más európai országban élő török polgárokon keresztül próbál befolyást szerezni

- emelte ki.

Földi László kifejtette: azért is teszi ezt Törökország, hogy ő legyen Európa szövetségese, szemben az arabokkal. Az Öböl gazdag arab országainak a pénze is megjelent Európában és arab emberek is bőven vannak.

Azért gondolom, hogy nekünk mégiscsak a törökök a szövetségeseink, mert egy Európához közelebbi kultúrát képviselnek.

Hír TV

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.
Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.
Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!