2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Heti terror

Heti terror: Németországban csak a média szerint van radikális jobboldali terrorveszély

Sírgyalázás, tömeghergelés, vádaskodások - ez lett az eredménye az úzvölgyi katonatemetőben történt eseményeknek. Magyarország és Románia egymást vádolja a feszültség szításával, de vajon mindez kinek az érdeke? A Hír TV Heti terror című műsorának második részében foglalkoztak egy rejtélyes gyilkossággal is. Egy német tartományi politikust lőttek fejbe otthonában. Déri Stefi műsorvezető vendégeivel: Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Georg Spöttlével, a Nézőpont Intézet elemezőjével az események hátterét igyekeztek feltárni.

Magyarország és Románia közötti politikai pengeváltássá alakult az úzvölgyi katonai temető körül kialakult feszültség.

Hazánk teljes körű kivizsgálást, felelősségre vonást, valamint a temető állapotának visszaállítását követeli a bukaresti kormánytól.

A román vezetés azonban azt válaszolta a magyar követelésekre, hogy tulajdonképpen csak a székelykapu rongálódott meg, és a kivezényelt csendőröknek sikerült megelőzniük a magyarok és románok közti összetűzést valamint a személyi sérüléseket és a sírgyalázást.

„Van a háttérben egy nagyon fontos tétel is. Összefügg a brüsszeli jövőképpel – ha úgy tetszik. Hiszen a mainstreamnek, a brüsszeli elitnek érdeke az, hogy egyre kevésbé legyen szövetségi rendszer velük szemben. Itt adott a visegrádi négyek, ahová csatlakozik mondjuk Olaszország, a magyar kormány, Orbán Viktor is maga meghirdette, hogy szeretné bővíteni ezt a kört, legalábbis ideológiai értelemben. Magyarul: összegyűjteni mindazokat, akik nem Európai Egyesült Államokat szeretnének, hanem nemzetállamok szövetségét”

– jelentette ki Földi László.

A román védelmi miniszter szerint a temetőkapu összetörésétől eltekintve nem történt olyan cselekmény, amely sírgyalázásnak minősült volna. Felidézte, hogy Úzvölgye település és a katonatemető is területi vita tárgyát képezi Bákó és Hargita megye között. Carmen Dan szerint ha nem sikerül megegyezésre jutni, akkor bármikor elő lehet idézni a két közösség között a mostanihoz hasonló újabb feszültséget.

A Heti terror második részében egy bizarr politikai gyilkosság volt a téma.

Hatalmas port kavart Németországban a Lübcke-gyilkosság.

A német kormányzópárt magas beosztású, tartományi államigazgatási tisztségviselőjét, június 2-ára virradóra holtan találták házának teraszán.

A 65 éves férfival egy közvetlen közelről leadott fejlövés végzett. A németországi Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke a gyilkosság előtt halálos fenyegetéseket kapott - feltehetően radikális csoportok képviselőitől - mert bevándorlókat védő nyilatkozatokat tett.

„Segíteni kell a migránsokat, és meg kell védeni emberi jogaikat és akinek ez nem tetszik, az el is hagyhatja Németországot”

- mondta Lübcke, nem sokkal a tragikus esemény előtt.

A politikus a fenyegetések miatt személyes védelmet kapott.

Walter Lübcke többször nyíltan kiállt a menekültek befogadása mellett. A politikai elit most a szélsőjobb erősödésétől fél Németországban.

„Nincs egy összefüggő, olyan radikális jobboldali csoportosulás Németországban amelyik készülne, vagy kész lenne terrorcselekmények elkövetésére„

– húzta alá Georg Spöttle, majd hozzátette: az ultra-baloldali csoportok sokkal radikálisabb, erőszakos eszközöket szoktak alkalmazni.

Hír TV

 

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!