2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Heti terror

Heti Terror: Az antiszemitizmus egyre nő Európában

Minden bizonnyal az antiszemitizmus hajtotta a Hallé-i lövöldözőt - erről beszélt Horst Seehofer német belügyminiszter. Azt is elmondta a gyilkosságok után, hogy Németországban nagyon magas egy esetleges szélsőjobboldali merénylet valószínűsége. A szakértőkkel azt is elemezték a HírTV Heti Terror című műsorában, hogy Oroszországban mekkora erőfeszítésébe kerül a titkosszolgálatoknak, hogy leleplezzék a terroristákat - merthogy idén már több támadást is megakadályoztak.

  • Heti Terror: Az antiszemitizmus egyre nő Európában

Antiszemita indíttatású, és szélsőjobboldali hátterű volt a németországi Halléban elkövettet fegyveres támadás. A lövöldöző 27 éves német férfi először egy zsinagógába próbált bejutni, hogy az ott imádkozókat lelője, majd miután ez nem sikerült neki, az utcán gyilkolt meg két embert.

Benjamin Netanjahu Izraeli miniszterelnök a Twitteren postolt arról, hogy ez az eset is azt mutatja, hogy az antiszemitizmus egyre nő Európában.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta az antiszemitizmus végig követi a német történelmet. Elmondta, ilyen támadások mindig lesznek a németeknél.

„Németországban a helyzet véleményem szerint nem annyira rossz. Sokkal rosszabb azokban az országokban, ahol a bemenő muzulmánok elsősorban a zsidók ellen lépnek fel és ilyen ország többek között Franciaország, ahol sokkal-sokkal több a merénylet”

- mondta a biztonságpolitikai szakértő.

Georg Spöttle, Nézőpont Intézet elemzője elmondta, gyermekkorában több érzékenyítő program volt annak érdekében, hogy felhívják rá a figyelmet és megakadályozzák a hasonló jellegű támadásokat.

„Azt lehet tapasztalni, hogy nagyon kis gyerekeket, akiket visznek például mecsetbe vagy visznek különböző kulturális szervezeteknek álcázott helyekre ott igazából az izraeli gyűlöletet, az antiszemitizmust magukba szívják és ez probléma”

- fogalmazott Georg Spöttle.

HírTV

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.
Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.
Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!