2020. február 22.,
szombat, Gerzson napja

Heti terror: 245 millió keresztényt üldöznek világszerte

2019. november 27., szerda 23:00

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle a Nézőpont Intézet elemzője volt Gartner Barnabás vendége.

Súlyos a helyzet, ma mintegy 200 millió keresztényt ér diszkrimináció a hite miatt. Ezt Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár mondta. Rámutatott, ha például a Közel-Keletre nem érkezik megfelelő segítség, akkor a kereszténység bölcsőjéből egész egyszerűen eltűnnek a Krisztus-hívők.

A témával kapcsolatban Nógrádi György a következőket mondta:

 „Ma annak a valószínűsége, hogy Európába egy keresztény ellen merényletet követnek el kétszer nagyobb, mint ahogy Európában egy muzulmán ellen. Ha csak az elmúlt egy évet nézem, napi tizenegy keresztényt gyilkoltak meg a hite miatt a világban. Tehát nem rablótámadás, nem egyéb, hanem a hite miatt gyilkolták meg. (…) A fő probléma, hogy Nyugat-Európa nem meri kimondani, hogy a világban keresztényüldözés van, és ennek konzekvenciái vannak.”

Georg Spöttle arról beszélt, milyen támadásoknak vannak kitéve keresztények világszerte:  

„Ha megnézzük, hogy tényleg Szíria északi részén mit csináltak velük, élve keresztre feszítették őket, elégették, vízbe fojtották. Tényleg a legbrutálisabb módon gyilkolták meg keresztény társainkat. Milyen üldöztetések folynak radikálisok részéről például Egyiptomban? Hiába van egy remek elnökük, aki tényleg mindent megtesz mind a hadseregével és a titkosszolgálatával, hogy visszaszorítsa a radikálisokat, ezek valahogy mégis mindig kapnak támogatást, mind ideológiait, mind pedig logisztikai támogatást az Iszlám Állam részéről, vagy az Al-Kaida részéről. Azért ne hagyjuk ki Afrikát sem, ahol törzsek radikalizálódtak és embertelen támadásokat hajtanak végre keresztények ellen. Csak Nigériában a januártól és június végéig eltelt időben háromszáz keresztényt gyilkoltak le, és több települést égettek fel, csak azért mert keresztények lakják.”

A műsorban szó volt arról is, hogy Angela Merkel szerint a NATO megtartása nagyon fontos Németország számára. A német kancellár úgy véli, ez azért érdeke Berlinnek és az egész kontinensnek, mivel Európa nem képes megvédeni magát.

Teljes műsor:

HírTV