2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Háttérkép

Háttérkép: Nem tett volna jót az olajpiacnak, ha hirtelen nagy megegyezés van

A Hír TV Háttérkép című műsorának első felében a közel-keleti viharos események kerülnek górcső alá, az adás második részében, pedig gazdasági kérdésekről beszélgettek a szakértők, mind magyar mind globális viszonylatban.

  • Háttérkép: Nem tett volna jót az olajpiacnak, ha hirtelen nagy megegyezés van

Bagdadban bejelentették Kázim Szulejmáni megölése kapcsán, szeretném felhívni a figyelmet, hogy Irak és Irán kutya-macska, de ez még nekik is sok volt, szóval bejelentette a bagdadi kormány, hogy kezdeményezi, hogy minden külföldi csapatot vonjanak ki az ország területéről, azért ez izgalmas kérdéseket vet fel, például, hogy mi lesz a kőolaj árral? – tette fel a Kérdést Bayer Zsolt, műsorvezető.

A kőolaj ár szerintem most még megy fölfele aztán mint Samu gatyája le fog esni, ha ennek a cirkusznak vége. Trump nemzetállami oldalát nézve nagyon kitűnő neki a választás évében, ha a kőolaj árak mennek föl, az ő cimborái kőolaj szektorban elég nagy számban szerepelnek.

– mondta Boros Imre, közgazdász.

Hogy mennyire igaza van az Imrének, rohamos gyorsasággal omlanak össze azok a cégek, amelyek ezt az új olajkitermelési formát alkalmazzák, a 60 dollár alatti olajár nekik totál katasztrófa, nekik most tényleg, mint egy falat kenyér kellene, hogy legalább 70, de inkább 80 dollárra felmenjen az ára, de mondjuk, ha háború törne ki egyetlen pillanat alatt 300 dollár lenne szerintem, nyilván csak egy idei. Kiszámíthatatlan. Még egy mozzanatot említsünk meg, Szulejmáni az Iráni legfelsőbb vezetés levelét vitte az iraki miniszterelnöknek és arról tárgyaltak volna, hogy az amerikai elnök éppen az iraki miniszterelnököt kérte fel arra – és ez lett volna az első lépése -, hogy az amerikai iráni kapcsolatok rendezése érdekében titokban működjön közre. A dolog annál is inkább nem érhető, hogy maga az amerikai vezetés kérte ezt.

- mondta Bogár László, közgazdász.

Hol vagyunk?! Az olajárnál vagyunk! Az nem tett volna jót az olajpiacnak, ha hirtelen nagy megegyezés van, két nagy termelőről van szó.

– reflektált az elhangzottakra Boros Imre.

Innentől válik, a Laci erre célzott, végképp érthetetlenné, hogy állítólag Donald Trump adta ki a parancsot a likvidálásra. Mert ez a két dolog annyira ellen megy egymásnak – mondta Bayer Zsolt.

Ha ő azt mondja, hogy nem ő adta ki az egy blama ránézve. – tett hozzá Boros Imre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!