2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Háttérkép

Háttérkép: Most dől el, hogy működik-e a demokrácia Amerikában

  • Háttérkép: Most dől el, hogy működik-e a demokrácia Amerikában

Bayer Zsolt, a műsor házigazdája úgy vezette fel az eheti Háttérkép első témáját, hogy Amerikában a helyzet továbbra is változatlan, még nem lehet egyértelmű győztest hirdetni az elnökválasztáson.

Boros Imre közgazdász a választás kapcsán elmondta, hogy csalás az bizony jócskán akadt, és ezeknek felsorolhatatlan a módszertana. A közgazdász felidézte, hogy

Pennsylvaniában, amely az egyik úgynevezett csatatér állam is, 11 ezer halott is „szavazott”. De olyan videók is napvilágra kerültek, amelyeken az látható, hogy két férfi eszeveszett sebességgel tölt ki szavazócédulákat, és stemplizi fel azokat. Arról meg ne is beszéljünk, hogy republikánus szavazatszámlálókat nem engedtek be bizonyos szavazókörökbe, a postások ügyeskedései és a számítógépes „zavarok” pedig csak adalékok mindehhez

– mutatott rá Boros Imre.

A közgazdász a tengerentúli események kapcsán hangsúlyozta, hogy

most fog eldőlni, hogy Amerikában működik-e a demokrácia, számít-e valamit az alkotmány.

Majd Boros Imre olyan nagy hazai választási csalásokra is emlékeztetett, mint az 1947-es kékcédulás szavazás vagy a 2002-es országgyűlési választás, amikor esély sem volt a szavazatok újraszámolására, hiszen olyan gyorsan bedarálták a szavazólapokat.

Bogár László az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy nem 9 óra, hanem már 9 nap telt el az elnökválasztás óta, és Georgia államban még csak most jutottak el oda, hogy megszületett arról a döntés, hogy kézzel újraszámolják a szavazatokat. A szakértő szerint nemcsak a fenti tények adnak okot gondolkodásra, hanem az is, hogy a világ vezetőinek a szeme sem rebben e történések kapcsán. Bogár László azt is leszögezte, hogy

nem is kellene mindazon csodálkoznunk, amely a szemünk előtt történik, hiszen a globális kapitalizmusnak a csalásra kellene épülnie, a lényegéből is az következik, hogy „hülye vagy ha nem csalsz”.

A műsor hátralévő részében arra is keresték a választ, hogy az amerikai elnökválasztás kimenetele milyen hatással lesz majd a világra, benne Magyarországra. De az is szóba került, hogy az Európai Unió továbbra is politikai zsarolást folytat hazánkkal és Lengyelországgal szemben a jogállamiság kérdésében.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!