2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háttérkép

Háttérkép: Brutális provokáció szivárványos zászlót tenni a nemzeti lobogó mellé

Közel fél év után újra a stúdióból köszöntötte a nézőket és két vendégét Bayer Zsolt, a Háttérkép műsorvezetője. Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal az aktuálpolitikai történéseket járták körbe.

  • Háttérkép: Brutális provokáció szivárványos zászlót tenni a nemzeti lobogó mellé

 

A műsorban elsőként arról esett szó, hogy szivárványos zászló került egy német iskolára és arról az identitáspolitikai háborúról, ami emögött a szivárványos zászló mögött megbújik valójában.

"Ez a globális identitás háború egy új frontvonala szintet lépett – kezdte mondandóját Bogár László. Ebben az identitás háborúban külön kell választani két, csak látszólag összetartozó kérdést.

Az egyik kérdés maga a homoszexualitás, (…) Ez egy jelenség, aminek a megítélésében vannak különbségek, de normális demokráciákban élünk, ahol ezek a különbségek teljes mértékben elfogadhatóak. Ez az egyik kérdés, ez nem is lenne kérdés, a másik oldalon azonban zajlik egy nem pontosan beazonosítható (…) globális identitás háború. Nem lehet nem észrevenni, hogy mindenféle identitást megpróbál szétverni, a múltat végképp eltörölni. A múlt ugyanis nem más, mint a kapcsolatom önmagam hagyományokkal való meghatározottsága.

A másik az egy brutális identitás háború, ahol a jóravaló homoszexuális emberek tömegeit, fegyverként, áldozatként, ágyútölteléknek használják fel, ezt egyébként nekik kéne felismerni.

A harmadik a Pride, és most szintet lépett, a negyedik is. Ti nem is léteztek, mármint azok, akik nem ezek vagytok. Innentől kezdve igyekszik első menetben megalázni, második menetben akár megsemmisíteni mind azt, ami a normalitás!"

A zászlókkal kapcsolatban úgy fogalmazott Bogár László, amikor ez a dolog eléri azt a szintet, hogy először is a legszentebb és legtiszteltebb nemzeti szimbólumok mellé teszik, már ez is elviselhetetlen és iszonyatos, brutális provokáció….(..), de amikor fölé vagy éppen azokat eltávolítva helyezik ki a szivárványos zászlót, ezt azért mégsem kellene.

Kedves nemlétező világerő látjuk, hogy ki vagy és, hogy mire készülsz, de NEM FOGJUK MEGENGEDNI, hogy további szinteket lépjél

- mondta végül Bogár László. 

A folytatásban Boros Imre csak röviden reagált, ahogy mondta előtte Bogár László már elmondta a lényeget.

"Egy dolog, hogy a szocializmus és a liberalizmus mennyire összefügg..(..) Egy kicsit bambák vagyunk, tanuljunk a románoktól. A románok meghatározzák, hogy középületekre milyen zászlók kerülhetnek ki, ebbe például a székely zászló nem fér bele. Nálunk nem lehet ilyenfajta jogszabályt alkotni?"

A témát Bayer Zsolt egy személyes élményével zárta.  Ezután a fehéroroszországi eseményekről, és az Amerikában történtekről is kifejtették véleményüket.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!