2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Háttérkép

Háttérkép: Az európai, keresztény, fehér ember válik immáron áldozattá

A Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt műsorvezető két közgazdász vendégével – Bogár Lászlóval és Boros Imrével – a hazai és az európai aktuális politikai és gazdasági jelenségeket vizsgálták.

A műsor első témájaként az iszlám és a keresztény világ összevetése szerepelt. Történelmi visszatekintéssel, némi háttérelemzéssel a vendégek arra próbáltak magyarázatot találni, vajon mi várható, ha „összeeresztik” ezt a két világot?

Éppen most vagyunk tanúi annak a folyamatnak, amely az idézett két világot igyekszik összekötni. Az idei húsvét alkalmával a Via Crucis televíziós közvetítés alkalmával Bayer Zsolt elmondta, hogy „igen nehéz volt türtőztetnie magát”, mert noha a tavalyi is botrányosnak minősült, de az idei volt „mindennek a teteje”, ahol a keresztény világ legnagyobb ünnepén, Jézus Krisztus kereszthalálára emlékezve mindenről szó esett, csak épp Jézust felejtették el megemlíteni, „a megfeszítéséről nem sikerült az idei húsvét alkalmával szót ejteni”. Sikerült viszont „minden muszlim szenvedésről”, „minden harmadik világrendbeli szörnyűségről”, Palesztina, Pakisztán: „mindenki szóba került”, csak „mi nem kerültünk szóba valahogy, keresztény, fehér emberek”. A műsorvezető szavai szerint „Jézus annak idején az apostolok lábát mosta meg, nem pedig bűnözőkét”.  

A II. János-Pál pápa által teremtett hagyományt – amikor több tucatnyi nemzet nyelvén mondta el az áldást – Ferenc pápa „rögtön elfelejtette”. Ő új hagyományt vezetett be: börtönökbe megy és bűnözők lábát mossa meg, aminek semmi köze a jézusi tradícióhoz.

Bogár László úgy látta: „csak az európai, keresztény, fehér emberről esett szó minden stációnál, de mint a legfőbb bűnösről”. Az európai, keresztény, fehér ember áldozatai voltak hangoztatva. Tartalmilag ennek a kálváriának az ismeretlen főszereplője volt a fehér ember, mint ezeknek a szörnyűségeknek az okozója – jelentette ki a közgazdász. Az öt-hatszáz évvel ezelőtti bűnök ugyan nem eltagadhatóak, de a fehér ember legnagyobb felelőssége abban van, hogy „hagyta magát eszközként, fegyverként használni, azáltal a világerő által, amelynek a nevét azóta sem lehet kimondani”. A szolidaritást kérik rajtunk számon azokban a történelmi bűnökben, amelyeket a kufár nemzetek uralkodó elitjei vittek végbe – tette hozzá Bogár László.

A műsorban az is elhangzott, hogy az elmúlt fél évezred talán legnagyszerűbb pápáját, II. János-Pál pápa őszentségét már a rendszerváltozás utáni – tehát kvázi szabad – közép-európai baloldali és liberális sajtó „a porba gyalázta”. Ugyanez a sajtó a „szó legbulvárosabb értelmében” egyszersmind „sztárolja” Ferenc pápát. 

Boros Imre a keresztény és muszlim világ „összenyitása” kapcsán arra számít, hogy azok a pénzközpontok, amelyek a történelem során elöljárói voltak a folyamatnak, most is befolyással bírnak a jövőt illetően. A közgazdász kifejtette, hogy például Törökország területén az első világháborúig 20-30 százaléknyi keresztény élt, és az egyébként 1923-tól világi államnak számító Törökországban ez az arány lement 5 vagy 6 százalékra. „Jelenlegi állapot szerint pedig 0 egész valamennyi a keresztények aránya” – húzta alá Boros Imre.

Erre reagálva Bayer Zsolt elmesélte, hogy a Bécset 1683-ban ostromló török sereget tönkreverő Sobieski Jánosnak állítandó szobor ötletét a bécsi önkormányzat ellenezte, mondván „sértheti mások érzékenységét”.

Hír TV

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!