2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háttérkép

Háttérkép: Az alapítók nem ezt akarták

Milyen erőt képvisel a jelenlegi Európa a világban? Erre kereste a választ Bogár László és Boros Imre Bayer Zsolt vezetésével.

  • Háttérkép: Az alapítók nem ezt akarták

„Nyilván az elmúlt 10 évben mióta ez a műsor létezik és amíg létezni fogunk ez lesz az elsődleges kérdés. Akárhogy is nézzük mi is a nyugat gyermekei vagyunk olyan értelemben, hogy az európai, keresztény, fehér ember által képviselt civilizációs kultúrához tartozunk. Valamilyen mértékben mindannyiunknak felelőssége van azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán meg tudjuk-e érteni, hogy mi zajlik most és hogyha megértettük és látjuk, hogy miféle mozgástér milyen irányokba mutat cselekvési lehetőséget, akkor van-e kellő tudásunk, bátorságunk, elszántságunk, becsületünk ahhoz, hogy végig is vigyük”

- mondta Bogár László, közgazdász.

„Most ott vagyunk, hogy amit az amerikai bázisú világbirodalom megörökölt az angoloktól az most recseg-ropog dollárostól mindenhogy és próbálkoznak valamiféle újszerűséggel. Esetleg két lábra helyezkedni, hátha Amerikának még sikerül megtartani a bázist, de jó lenne Európában is létrehozni. Hogy is állunk tehát az egésszel? Hát úgy, hogy ez már nem az, ami volt. Mert tulajdonképpen az alapítók nem birodalmat akartak szervezni, hanem az európai népek békés gazdasági együttműködését a nemzeti önállóság és szuverenitás alapján”

- fogalmazott Boros Imre, közgazdász.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!