2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háttérkép

Háttérkép: Amerika adóssága lassan akkora, hogy gyakorlatilag el lehetne árverezni

Mint ahogy az már lenni szokott, ezen a csütörtök estén is Bogár László és Boros Imre közgazdászok voltak a Hír TV stúdiójában Bayer Zsolt vendégei, és miként a hosszú évek során a nézők megszokhatták, a Háttérkép adásában ezúttal sem rejtették véka alá véleményüket, amikor a hazai és a nemzetközi gazdaság, a piacok és a politika összefüggéseit kellett feltárniuk, értelmezniük, s mindezt közérthető módon megmagyarázniuk.

  • Háttérkép: Amerika adóssága lassan akkora, hogy gyakorlatilag el lehetne árverezni

„Erősen úgy tűnik, hogy a világ megőrült. Mindenfele, és az őrület stációit fogjuk most végig járni ebben az adásban”

– kezdte felvezetőjét Bayer Zsolt műsorvezető.

Az Egyesült Államok helyzetének megvitatása került a műsor első témablokkjának az élére.

„Impeachment-eljárást óhajtanak indítani, sőt, indítanak is jelen állás szerint Donald Trump amerikai elnök ellen. Mielőtt megnézzük az okokat, meg a lehetséges fejleményeket, egy kis történelmi áttekintés: ő előtte, ugye, háromszor fordult elő az Amerikai Egyesült Államok történelmében, hogy ezt az eljárást megindították egy hivatalban lévő elnök ellen. Laci! Kik is voltak ők?”

– kérdezte a műsorvezető Bogár Lászlót, aki úgy válaszolt:

„Az első a meggyilkolt Abraham Lincoln utódja, akiről kitudódott, hogy félig titokban megvétózott egy olyan törvényt, ami a rabszolga felszabadításra vonatkozott volna, és ezért az ellenzék elindította. Át is ment, a kongresszus simán elfogadta. Felterjesztette a szenátusnak, ahol kétharmados többség kellett volna, egy főn múlott ugyan, de nem volt meg a kétharmad. Ez volt a legközelebb a sikerhez, az 1860-as évek tájékán. Még két alkalom volt. Mind a kettő nagyon közismert. Legalábbis azoknak, mint nekünk Imrével, akik már a hetvenes években is aktív keresők voltunk, azok ezt közvetlenül átélhették. 1974-ben, amikor az elnökségét másodszor is elnyerő Richard Nixonról kiderült a Washington Post leleplezései alapján, hogy akkor ebben a bizonyos Watergate ügyben jócskán érintett és valószínűleg büntetőjogilag is megállt volna a dolog: ment is már át a szenátushoz, s talán meg is lehetett volna ott a kétharmados többség (…), ám lemondott és az utódja, Gerard Ford elnöki kegyelemben részesítette és ezzel mindenki úgy látta, el van sikálva a dolog. Végül a legnevezetesebb, a harmadik: Clinton szexbotránya, ahogy ez elhíresült, ahol hamisan tanúzott, és a hamis tanúskodás oka alapvetően az volt, hogy a szexuális interkurzus konkrét értelmezésében volt probléma”

– fogalmazott a közgazdász, aki hozzátette: az a lényeg, hogy az eddigi mindhárom kísérlet elbukott. „Nagyon valószínű hogy ez is el fog, mert nem is erről szól” – tette hozzá Bogár László.

A Trump elleni vád kiindulópontja az, hogy az amerikai titkosszolgálat egyik tisztje hallani vélt egy beszélgetést Trump és az ukrán elnök között.

„Ebből látszik, hogy a környezetében még nem nagyon tudott rendet tenni Trump. Normális esetben egy jól összefogott kormányzatban ilyen nem fordulhat elő. Egy titkosszolgálati tiszt azért az mert tud titkot tartani. Meg is tartja. Még akkor is, ha nem tetszik neki amit meg kell tartani”

– reagált Boros Imre, aki ecsetelte a furcsa  ukrán amerikai kapcsolatokat, annak fényében, hogy Joe Biden elnök-aspiráns fiát a legnagyobb ukrán energetikai cég legszűkebb vezetésébe „varázsolták be”, potom 50 ezer dolláros havi javadalmazásért.

Hír TV  

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.
Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.
Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!