2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Háttérkép

Háttérkép: A válságot mindig meg kell ragadni

  • Háttérkép: A válságot mindig meg kell ragadni

A világ tektonikus változások küszöbén áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Sátoraljaújhelyen. Erre emlékezett vissza a műsorvezető Bayer Zsolt, Háttérkép című műsorunk fő témáját illetően is.

Amerika mennyire áll ilyen változások közepette, a George Floyd tragikus halálát követő események kapcsán? Erről beszélgetett Boros Imre közgazdásszal és Bogár László közgazdásszal Bayer Zsolt.

„Világosan látjuk azt, hogy a dollárbázisú pénzbirodalom az utolsókat nyögi, hiszen egy csomó országot úgy eladósított, hogy ott a visszafizetésnek semmi esélye nincs. Kidolgoztak egy új sémát, hogy nehogy a végén még jövedelem nélkül maradjanak és ezt a sémát próbálgatják ráhúzogatni a potenciális ügyfelekre.”

- jegyezte meg a műsor kezdetén Boros Imre közgazdász.

Majd folytatta Soros György kapcsolódásával, valamint a migráns ügy gazdasági fegyverként való felhasználásával. Ebből a szempontból a koronavírus megjelenése is pont kapóra jött, majd az amerikai, George Floyd halála kapcsán kialakult helyzet szintúgy.

„Amerika kettős szerkezetű, tehát van egy birodalom és van egy nemzetállam, és éppen ezért, az, amit most látunk az tulajdonképpen az egy háromdimenziós háború kivetülése. Egy olyan háromdimenziós háborúé, ahol a hanyatlóban lévő birodalom háborút visel az egész világ ellen. Azért visel háborút a világ ellen, mert a világ egyre kevésbé hajlandó megfizetni a birodalmi sarcot.”

- tette hozzá Bogár László közgazdász a korábban elhangzottakhoz.

George Floyd tragikus halála, annak politikai, választások előtti, valamint gazdasági felhasználása mind szóba kerültek a műsorban:

Kapcsolódó anyagok:

Keménymag: Az amerikai zavargások nem a feketékről szólnak

Sajtóklub: Orbán Viktor történelmi jelentőségű beszéde

Világszerte tüntetnek az állítólagos rendőri rasszizmus ellen

Tovább tüntetnek Amerikában a rendőri brutalitás ellen

Folytatódtak a zavargások az Egyesült Államokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!