2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Háttérkép: A válságot mindig meg kell ragadni

Hír TV

2020. június 11., csütörtök 21:55

A világ tektonikus változások küszöbén áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Sátoraljaújhelyen. Erre emlékezett vissza a műsorvezető Bayer Zsolt, Háttérkép című műsorunk fő témáját illetően is.

Amerika mennyire áll ilyen változások közepette, a George Floyd tragikus halálát követő események kapcsán? Erről beszélgetett Boros Imre közgazdásszal és Bogár László közgazdásszal Bayer Zsolt.

„Világosan látjuk azt, hogy a dollárbázisú pénzbirodalom az utolsókat nyögi, hiszen egy csomó országot úgy eladósított, hogy ott a visszafizetésnek semmi esélye nincs. Kidolgoztak egy új sémát, hogy nehogy a végén még jövedelem nélkül maradjanak és ezt a sémát próbálgatják ráhúzogatni a potenciális ügyfelekre.”

- jegyezte meg a műsor kezdetén Boros Imre közgazdász.

Majd folytatta Soros György kapcsolódásával, valamint a migráns ügy gazdasági fegyverként való felhasználásával. Ebből a szempontból a koronavírus megjelenése is pont kapóra jött, majd az amerikai, George Floyd halála kapcsán kialakult helyzet szintúgy.

„Amerika kettős szerkezetű, tehát van egy birodalom és van egy nemzetállam, és éppen ezért, az, amit most látunk az tulajdonképpen az egy háromdimenziós háború kivetülése. Egy olyan háromdimenziós háborúé, ahol a hanyatlóban lévő birodalom háborút visel az egész világ ellen. Azért visel háborút a világ ellen, mert a világ egyre kevésbé hajlandó megfizetni a birodalmi sarcot.”

- tette hozzá Bogár László közgazdász a korábban elhangzottakhoz.

George Floyd tragikus halála, annak politikai, választások előtti, valamint gazdasági felhasználása mind szóba kerültek a műsorban:

Kapcsolódó anyagok:

Keménymag: Az amerikai zavargások nem a feketékről szólnak

Sajtóklub: Orbán Viktor történelmi jelentőségű beszéde

Világszerte tüntetnek az állítólagos rendőri rasszizmus ellen

Tovább tüntetnek Amerikában a rendőri brutalitás ellen

Folytatódtak a zavargások az Egyesült Államokban

Hír TV