2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Háttérkép

Háttérkép: A nemzetállamok és a globalisták birkóznak egymással

A Hír TV Háttérkép című műsorában a házigazda, Bayer Zsolt az amerikai és a nyugat-európai zavargások várható kifutásáról, valamint a nemzetállamok és a globalisták küzdelméről beszélgetett Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal.

  • Háttérkép: A nemzetállamok és a globalisták birkóznak egymással

Bayer Zsolt az eheti Háttérkép című műsorban elsőként azt a kérdést tette fel vendégeinek, hogy látták-e a Forrest Gump című filmet. A kérdés aktualitását az adta, hogy a több Oscar-díjjal is jutalmazott filmalkotást nemrégiben indexre tették, és rasszistának kiáltották ki. Ennek kapcsán a műsor házigazdája arra volt kíváncsi, hogy a Black Lives Matter mozgalom által gerjesztett indulatoknak hol a vége. Boros Imre szerint ezek a már-már túlkapások megszűnnek. A közgazdász felhívta arra a figyelmet, hogy

a nemzetállamok és a globalisták elég nagy birkózásba kezdtek az elmúlt időszakban. S bár sokan azt hiszik, hogy ebben a küzdelemben a nemzetállamok vesztésre állnak, ez közel sem igaz. Bogár László pedig az elhangzottak kapcsán kijelentette, hogy a rend és a rendezetlenség küszködik egymással, és a rendezetlenség a nevéből adódóan is saját magát fogja felszámolni

– húzta alá.

Ezt követően Boros Imre megjelölte a globalizáció két tűzfészkét. Az egyik az Egyesült Államok, a másik pedig az Európai Unió intézményrendszere, kiváltképp a Parlament, a Bizottság és az Európai Bíróság – hangzott majd. Majd a közgazdász emlékeztetett arra, hogy az EU majdnem mindenkivel haragban van, aki számít, hiszen nem szereti sem Kínát, sem az Egyesült Államokat, Putyint pedig „ki sem állhatják”, és mindezt tovább bonyolítja az, hogy feszült és vitás a közösség viszonya több tagországával is, elég csak a V4 országokra gondolni – hangsúlyozta Boros Imre.

Bogár László a beszélgetésbe behozta az Internacionálé „A múltat végképp eltörölni” című sorát, amely kapcsán megjegyezte, hogy az elmúlt 300 évben hol a jakobinusok, hol a bolsevikok, napjainkban pedig a neoliberális globálnyikok képviselik azt a csoportosulást, akik a rendszerrel szembe helyezkednek és csak rombolnak maguk körül. Míg

a nemzetállamok amolyan utolsó védművek, amelyek erőt és energiát képesek összpontosítani annak érdekében, hogy gátat szabjanak annak a pusztító folyamatnak, amely az identitás felszámolásáról szól. A múltat azért kell eltörölni, mert a múltból erednek egy nemzet hagyományai és nem utolsó sorban önazonossága

– emelte ki a közgazdász.

A beszélgetés során a globalisták legfőbb fegyvereit – a pénzügyi fegyelmezőeszközök, az anarchia, a gyűlölet felkorbácsolása, valamint a bűntudat belenevelése – vették górcső alá.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!