2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György - Behívót kapnak Ukrajnában a 17 éves gyerekek

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről.

  • Napindító: Dunda György - Behívót kapnak Ukrajnában a 17 éves gyerekek

Szóba került Ukrajnában, hogy a 17 éves korosztályt is katonai nyilvántartásba vennék.

"Elég nagy rémületet keltett a hír. Többen is jelezték, hogy 17 évesen is behívót és felszólítást kaptak. Gyakorlatilag nyugodtan nevezhetjük gyerekeknek is őket. A társadalmi felháborodás miatt az Ukrán Fegyveres Erők hivatalos közleményt jelentettek meg, melyben közlik, hogy miről is van szó. A hivatalos tájékoztató úgy szól, hogy valóban elismerik, hogy 17 éveseket is arra kérnek, szólítanak fel, hogy haladéktalanul jelenjenek meg a toborzó irodákban, mert a törvény értelmében már 17 éves kortól katonai nyilvántartásba kell venni a fiatal férfiakat Ukrajnában."

- számolt be Dunda György a legfrisebb ukrán eseményekről. Hozzátette, hogy a közleményben jelezték, hogy bár nyilvántartásba veszik a fiatalokat, de még nem mozgósítják őket. Azonban 18 és 60 éves kor között nem lehet elhagyni az országot. Újdonság az is , hogy a 18 és 25 év közöttieknek át kell esniük egy fél éves katonai kiképzésen, mely után már akár rögtön mozgósíthatóvá válnak a fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!