2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Újabb ukrán támadás az ortodox keresztény egyház ellen

Bogár László közgazdász, Toldi Ottó, a Klímapolitikai intézet kutatója és Nikola de Lamberterie, francia újságíró voltak a Háború Ukrajnában vendégei.

  • Háború Ukrajnában - Újabb ukrán támadás az ortodox keresztény egyház ellen

Újabb ortodox templomot támadott meg az ukrán hadsereg Ukrajnában. A Szent Felemelkedés templomot Ovadnoje faluban felgyújtották, eddig nem azonosították a támadókat. Nem ez az első támadás, amely a kereszténységet éri Ukrajnában.

Az ukrán kormány új hivatalos egyházat hozott létre, amelynek képviselői legutóbb karácsony napján lefoglalták a Kijev-Pecserszk Lavra fő templomát, az akcióra az ukrán kulturális minisztérium adott külön engedélyt.

A templom bejáratánál az ukrán biztonsági erők igazoltatták a híveket, akik a misére érkeztek. Az ukrán kulturális miniszter később bejelentette: az erre acélra speciálisan létrehozott bizottság "befejezte a Nagyboldogasszony-székesegyház és a Kijev-Pecserszk Lavra refektóriumtemplomának elfoglalását.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Drónokkal támadják egymást

Drónokkal támadják egymást

Folyamatos orosz dróntámadás alatt állt Kijev-megye az éjszaka. Legalább hárman meghaltak, heten pedig megsebesültek, miután a lövedékek civil épületeket, iskolákat találtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!