2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: új helyzet van, a háború eszkalálódik

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Később pedig Billwachs Tibort és Dunda Györgyöt kérdezte Gyürky Enikő és Szani Roland.

  • Háború Ukrajnában: új helyzet van, a háború eszkalálódik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszatért Európába, miután az Egyesült Államokban elérte célját: Washington csaknem kétmilliárd dollárt és Patriot-rakétarendszereket ígért az ukrán elnöknek.

A washingtoni tárgyalásokon egy szó sem esett bármiféle fegyverszünetről, vagy arról, hogy milyen kompromisszumokat lehetne kötne, csakis kizárólag a háborúról volt szó- A republikánusok jelentős része ellene van, ami nagyon sok mindent jelenthet két év múlva az amerikai elnökválasztáskor. A republikánusok jelentős része elítélte a mostani utat, mert az volt a véleményük, hogy ez egy PR-út. Egyszer az életben Zelenszkij vehetne egy tiszta nadrágot, tiszta inget és öltönyt, tehát rengeteg kritika elhangzott

- hívta fel rá a figyelmet Nógrádi György a HírTV stúdiójában. A biztonságpolitikai szakártő hozzátette,

amiért Zelenszkij az Egyesült Államokba ment, ő annak döntő részét megkapta. 

Mégis vásárol Németország és Lengyelország kőolajat Oroszországtól

Bár Németország és Lengyelország követeli a legsúlyosabb szankciókat Oroszországgal szemben, Berlin és Varsó is vásárol kőolajat Moszkvától. Billwachs Tibor pénzügyi elemző szerint több uniós tagállam is belátta már, hogy a Föderáció ellen bevezetett büntetőintézkedések Európa-szerte gazdasági válságot okoztak.

Kárpátalját sújtja a leginkább az energiaválság

Még a háború sújtotta térségekben élők sem szembesülnek olyan mértékű áramkimaradásokkal, mint a kárpátaljai emberek. Erről számolt be Háború Ukrajnában című műsorunkban Dunda György. A Hír Televízió ungvári tudósítója hozzátette, Kijev hetek óta nem hajlandó érdemi magyarázatot adni arra, miért a nyugati országrész lakóinak kell elszenvedniük a legkomolyabb áram- és fűtéshiányt.

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!