2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Soledar irányításáért folynak a harcok Bahmut mellett

A The Guardian az ukrán katonai hírszerzésre hivatkozva azt állítja, hogy Oroszország további 500 ezer sorkatona behívását rendelheti el most januárban. Vendégeink: Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás elemző.

  • Háború Ukrajnában: Soledar irányításáért folynak a harcok Bahmut mellett

A Vlagyimir Putyin által elrendelt tűzszünet ellenére folytatódtak a harcok az ortodox karácsony idején Ukrajnában, az ukrán és az orosz fél egymást hibáztatja. Az orosz védelmi tárca előzetesen figyelmeztetett, hogy a tűzszünet 36 órája alatt a maga részéről támadást nem indít, de az ukrán fellépésekre válaszolni fog. Kijev szerint az orosz csapatok azért nem hajtottak végre rakétacsapásokat karácsonykor, mert szünetre volt szükségük egy új taktika kidolgozásához, ami kombinált támadásra épül. Ukrán források szerint Oroszország egy hajócsoportot küldött a Fekete-tengerre.

Két hőerőművet megrongáltak ukrán lövedékek az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecki terület oroszlakta részein, illetve csapást mértek egy orosz hadállásra a Krím félszigethez közeli Herszon megyei Havrilivka faluban, a támadás következtében közel száz orosz katonát szállítottak sebesülésekkel kórházba.

Soledar külvárosát elfoglalták az orosz erők, jelenleg a város irányításáért folybak a harcok. Ez megnyithatja az utat Ukrajna belseje felé?

Az orosz csapatok felgyorsították a védvonalak építését a zaporizzsjei frontvonalon a várható ukrán ellentámadás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!