2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Megindult az ukrán ellentámadás

Ukrajna megkezdte régóta várt ellentámadását Oroszország ellen – közölték nyugati tisztviselők. Hatalmas harcok kezdődtek Délkelet-Ukrajnában. Moszkva azonban azt állítja, hogy visszaverték a támadásokat. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel, Hidegkuti Konstantin fegyverszakértővel elemeztük az aktuális helyzetet.

  • Háború Ukrajnában – Megindult az ukrán ellentámadás

Megindult az ukrán ellentámadás – közölték nyugati tisztviselők az ABC News-zal. Bahmut környékén már egy kilométerrel visszaszorították az orosz csapatokat.

Ezzel szemben a CNN úgy értesült, hogy bár az ukrán erők „kemény ellenállást” tanúsítanak, komoly veszteségeket szenvednek el. A lap úgy tudja, az ukránok a vártnál nagyobb ellenállásba ütköztek az orosz erők részéről.

Az orosz hadügyminiszter arról számolt be, hogy visszaverték a támadást, és visszavonulásra kényszerítették az ukránokat.

„Ma hajnali fél kettőkor az ellenség megpróbálta áttörni a védelmünket Zaporizzsjánál 1500 emberrel és 150 páncélozott járművel. Az ellenséget időben észlelték a felderítőink és megelőző csapást mértünk rájuk tüzérség és a légierő segítségével, valamint tankelhárító fegyverekkel” – mondta Szergej Sojgu, aki hozzátette, a két órán át tartó összecsapásban megsemmisítettek 40 ellenséges harcjárművet és végeztek több mint 300 ukrán katonával.

Az orosz védelmi miniszter emellett a hadiipart is felszólította, hogy minél hamarabb szállítsanak fegyvert és tankokat a frontra.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel, Hidegkuti Konstantin fegyverszakértővel, a Moszkvatér.com állandó szerzőjével elemeztük az aktuális helyzetet.

A teljes adást itt tekintheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!