2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: intenzív harcok folynak Kremennajában

a stúdióban Stier Gábor a Moszkva tér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő. Egyre borúsabban látja a háború eszkalációjának lehetőségét Orbán Viktor - erről is szó esett adásunkban.

  • Háború Ukrajnában: intenzív harcok folynak Kremennajában

A tartalomból: 

  • Folytatódik az orosz offenzíva a megmerevedett frontvonalakon, Bahmut nagy része orosz kézen van, a város központi része szinte megsemmisült. Kremennaja ukrán állásait is intenzíven támadják, a városban hasonló helyzet alakul ki, mint korábban Bahmutnál.
  • Orbán Viktor szerint Amerikával jó a viszonyunk, az Egyesült Államok barátunk és fontos szövetségesünk, és bár Magyarország nem támogatja a háborút, míg Amerika igen, ezt a véleménykülönbséget a két ország barátságának ki kell bírnia. A miniszterelnök kiemelte: az Egyesült Államok a legbiztonságosabb ország és kontinens az ukrajnai háború szempontjából, míg hazánk közvetlen szomszédságban van.
  • A NATO júniusban tartja eddigi legnagyobb légi hadgyakorlatát Izlandtól Romániáig. Az amerikai nemzeti gárda 100 repülőgépet vet be a gyakorlatok keretében, amelyen 24 nemzet összesen 220 repülőgépe és 100 ezer fős személyzete vesz részt. Ez jelenti az amerikai légierő legnagyobb NATO-gyakorlatra történő európai bevetését a szövetség 1949-es megalakulása óta.
  • Őrizetbe vettek egy amerikai férfit a minősített NATO-katonai iratok kiszivárogtatásával összefüggésben Massachusetts államban – közölték a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva amerikai sajtóforrások.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!