2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Magyar diplomáciai bravúr történt + videó

Hidegkuti Konstantin, Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Magyar diplomáciai bravúr történt +  videó

Kemény tárgyalás után győztek a magyar érdekek

"Alapvetően ha a NATO működését és a jelenlegi strukúráját nézzük, akkor amit ebből a helyzetből ki lehetett hozni a magyar pozíciók szempontjából, az gyakorlatilag sikerült. Érdemes elmondani, hogy a NATO döntéshozatali mechanizmusa alapvetően egy egyhangúságra épül. Illetva ha megnézzük a megállapodás részleteit, akkor az van benne, hogy Magyarország akkor nem fogja megvétózni a NATO döntéshozatalát, ha ő egyedül marad."

- mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Magyarország sem embert, sem fegyvert, sem pénzt nem küld egy ukrán NATO- misszióba

"Egy magyar diplomáciai bravúr történt. (...) Magyaroszág nagyon helyesen kivonja most magát és egy sikeres diplomáciai kezdeményezés eredménye képpen a közös NATO misszióból. Pontosan azért, mert egyáltalán nem egyértelmű és veszélyek nélküli az az értelmezés, ami az ENSZ alapokmány 51. cikke és az Észak-Atlanti Szerződés 5. cikke határmezsgyéjén mozgó NATO missziókat illeti."

-fogalmazott Tóth Máté, nemzetközi jogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!