2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Kezdenek ráébredni az Unióban, hogy Ukrajna nem győzhet + VIDEO

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Somkuti Bálinttal, biztonságpolitikai szakértővel, az MCC Geopolitikai Műhely kutatójával, Bidló Gáborral, a Budagabona Kft, ügyvezető igazgatójával, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Kezdenek ráébredni az Unióban, hogy Ukrajna nem győzhet + VIDEO

Nem kizárt, hogy nyugati csapatokat vezérelnek Ukrajnába. – erről beszélt Emmanuel Macron, francia elnök.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint közvetlen katonai összecsapáshoz vezet Oroszország és a NATO között, ha nyugati kontingenseket vezényelnek Ukrajnába.

„Én úgy gondolom, hogy a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián végre leesett az, amit a hozzám hasonló realista szakértők már konkrétan másfél éve mondanak. Mégpedig, hogy Ukrajna ezt a háborút nem fogja tudni nem hogy megnyerni, hanem akár jó feltételek mellett befejezni sem. (…) Amikor ez leesett Münchenben nekik, akkor pánikszerűen tartottak egy Európai Uniós vésztalálkozót, ahol rádöbbentek, hogy azok a dolgok, amik ott elhangzottak azok valósak"

-mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhely kutatója.

Nem csak olcsó, hanem rossz minőségű ukrán gabona fenyegeti Európát 2024-ben.

„Alapvetően a búza vetésterülete Ukrajnában, az körül belül megegyezik az előző éviével. Az előző évi becslések alapján a kukorica vetésterülete az valamivel csökkenhet. Viszont ami dinamikusan növekedik az a szójababnak a termesztése és második körben a napraforgóé. (…)”

-mondta Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, aki szerint a minőségbiztosítási kérdések sok problémát vetnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!