2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Az ukránok által szabott feltételekbe egy orosz vezető sem fog belemenni + videó

Hidegkuti Konstantin és Tóth Máté élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Az ukránok által szabott feltételekbe egy orosz vezető sem fog belemenni + videó

Brazília és Kína nemzetközi békekonferencia megtartását javasolja valamennyi fél egyenlő részvételével, hogy megvitassák az Ukrajna és Oroszország közötti háború deeszkalációjára vonatkozó javaslatokat.

"Ezeknek a békekonferenciáknak a megszervezése kiváló alkalom arra, hogy embertelen pénzeket lehessen ezek kapcsán ellopni. Láttuk már ukrán oldalról, hogy nem tudom hanyadik kört futják már. Ugyanaz a formula: Oroszországot nem hívjuk meg, visszatérés az 1991-es határokhoz, az oroszok vonuljanak ki Ukrajna és a Krím területéről, addig nem lehet békét kötni, amíg egy szem orosz katona is van az általuk ukránnak tekintett területeken, Oroszország fizessen jóvátételt, számolja fel önmagát, fizesse a helyreállíttást. Ebbe orosz vezető a büdös életbe nem fog belemenni"

- fogalmazott Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

 

Josep Borell: Kijevnek joga van megtámadni oroszországi célpontokat

Mi történik akkor ha egy lengyel gép lelő egy orosz rakétát ukrán légtérben, majd ezt a lengyel gépet egy orosz bombázó az ukrán légtérben lelövi? - kezdte kérdését a műsorvezető.

"Megérkeztünk a mélyvízhez, mert itt kezdődik az eszkalációnak az igazi dimenziója. Itt nyílik ki a pokolnak az kapuja, amin belül az igazi biznytalanság van és felsejlik a harmadik világháborúnak a veszélye. (...) Nagyon pengeélen táncolnak a világ országai akkor, amikor egy látványos proxy háborúban, amilyen az ukrajnai háború orosz és amerikai érdekek között olyan irányba haladnak a folyamatok, hogy harmadik országok vonulnak be a konfliktusba az elsődleges hadviselő felek mellett."

- mondta Tóth Máté, energiajogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!