2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Egyre több politikai vezető követeli a békét

A stúdióban Bogár László és Boros Imre közgazdászok, mert hogy Az Egyesült Államok elítélte Lula da Silva brazil elnök kijelentéseit, aki egy kínai útja után felszólította az Egyesült Államokat és az EU-t, hogy "hagyják abba a háború buzdítását".

  • Háború Ukrajnában: Egyre több politikai vezető követeli a békét

A tartalomból:

  • Katonai és gazdasági együttműködésről állapodott meg Oroszország és Kína. Bár Hszi-Csin-Ping leszögezte, hogy egyik háborús félnek sem szállít fegyvert és továbbra is a béketerv megvalósítását tartja elsődlegesnek.
  • Moszkva és Peking harcászati illetve technológiai együttműködésről tárgyalt, valamint a csendes-óceáni flotta teljes készenlétbe helyezéséről.
  • Kína felszólítja a G7-eket, hogy ne avatkozzanak bele más országok belügyeibe. A hét legfejlettebb ipari ország csoportjának külügyminiszterei ugyanis kedden Japánban megállapodtak arról, hogy fokozzák, összehangolják és teljes mértékben érvényesítik az Oroszországgal szemben kivetett szankciókat
  • Az Egyesült Államok elítélte Lula da Silva brazil elnök kijelentéseit, aki felszólította az Egyesült Államokat és az EU-t, hogy "hagyják abba a háború buzdítását", és "kezdjenek el a békéről beszélni".
  • Hamarosan 35 százalékra növeli pénzügyi részesedését a világgazdaságban a BRICS- országok csoportja. 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!