2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az ortodox húsvét idején sem hallgattak a fegyverek

Százharminc ukrán hadifoglyot engedtek szabadon az ortodox húsvét alkalmából - közölte vasárnap egy magas rangú ukrán elnöki tisztviselő. Az nem derült ki, hogy hány orosz katona szabadult. A harcok azonban nem csitulnak. Az ukrán keleti katonai parancsnokság szóvivője úgy nyilatkozott: az elmúlt évtizedekben nem volt példa olyan véres harcokra, mint amilyenek most zajlanak a városban. Nógrádi György biztonságpolitikai és Szomráky Béla Olaszország-szakértővel elemeztük az aktuális háborús helyzetet.

  • Háború Ukrajnában: Az ortodox húsvét idején sem hallgattak a fegyverek

Egy orosz ortodox templom is megsemmisült egy Moszkva által elrendelt bombázásban – közölte az ukrán védelmi minisztérium. A vallási épületet, amely a moszkvai patriarchátushoz tartozott, akkor érte találat, amikor az ország az ortodox húsvétot ünnepelte a hétvégén.

Húsvétvasárnap alkalmából az ukrán elnök is megszólalt. – Egyetlen célunk a győzelem. Azokért, akik már nincsenek velünk, akik életüket adták Ukrajnáért – fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

Idén azonban nem csak a templomokban ünnepeltek. Húsvétkor ugyanis újabb 130 ukrán hadifogoly térhetett haza. Az nem derült ki, hogy az ukránok hány orosz katonát engedtek szabadon. Az elmúlt egy hétben ez volt a második nagy fogolycsere. Múlt héten hétfőn 106 orosz katonát engedtek el 100 ukránért cserébe.

Bahmutban mindeközben továbbra is véres harcok zajlanak. Az orosz Wagner-zsoldoscsoport harcosai a város két további részét is elfoglalták − közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

Szerhij Cserevátyi, az ukrán keleti katonai parancsnokság szóvivője az 1+1 televíziós csatornának úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évtizedekben nem volt példa olyan véres harcokra, mint amilyenek most zajlanak a város közepén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Best of Momentum + videó

Célpont: Best of Momentum + videó

A nagy ellenzéki egyezkedés közepette úgy néz ki, a Momentum eltaktikázta magát. A párt támogatottsága mélyponton van. Mutatjuk az elmúlt időszak nagy „momentumait”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!