2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Globál

Globál: Trump - A választásnak nincs még vége

A számok azt mutatják, hogy Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást, a háttérben Donald Trump jogászstábja eljárásokat indított a szavazatok újraszámolásáért. Ez volt a Hír TV Globál című műsorának eheti témája.

  • Globál: Trump - A választásnak nincs még vége

Kétpárti együttműködést szorgalmazott és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta Joe Biden győzelmi beszédében. A demokrata elnökjelölt megszerezte a szavazatok és az elektorok többségét, azonban Donald Trump nem ismeri el vereségét, választási csalásról beszélt. A hivatalban lévő elnök több államban is újraszámoltatná a szavazatokat, mert azt állítja, hogy gyűlnek a választási csalásokat dokumentáló bizonyítékok. Közben Biden már az új kabinet tagjait kezdte megnevezni.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy bemutathatom az Egyesült Államok következő elnökét, Joe Bident - méltatta Kamala Harris a demokrata politikust már december 7-én annak ellenére, hogy akkor még számos államban tartott a voksok összesítése, illetve több helyen minden bizonnyal újra kell majd számolni a voksokat. A megválasztott elnököt úgy mutatta be, mint minden amerikai elnökét.

Megértem azok csalódottságát, akik Trump elnökre szavaztak, de adjunk egymásnak egy esélyt. A Trump - pártiak nem ellenségek, ők is amerikaiak. Hiszek az ebben az országban rejlő lehetőségekben. Minden amerikai ember elnöke akarok lenni. Olyan elnök, aki nem széthúz, hanem egyesít

– mondta Joe Biden, a Demokrata párt elnökjelöltje.

Biden győzelmi beszédet tartott. Első és legfontosabb feladatának a járvány megfékezését tartja. Az a szándéka, hogy helyreállítsa Amerika lelkét és gerincét, a középosztályt. Ki akarja vívni a külföld szemében Amerika tiszteletét, otthon pedig egységet teremtene.

Ugyanakkor egyre több gyanús dologra derül fény. Donald Trump bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a végeredményt. Trump kampánystábja több gyanús dologról is beszámolt. Michigan államban például több ezer Trump szavazatot Bidenhez irányított át a szavazatszámláló program. Ugyanezt a szoftvert használták az állam 47 megyéjében, sőt Georgia államban is, ahol – Michiganhez hasonlóan – az utolsó pillanatban érkező szavazatok döntöttek Biden javára.

Arra is volt példa, hogy egy 118 éves ember, bizonyos William Bradley adott le levélszavazatot Bidenre, holott a férfi már 1984-ben elhunyt. Trump és csapata hétfőn megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Pennsylvaniában 700 ezer szavazatnyi előnye olvadt el Trumpnak alig pár óra alatt, miután megszámolták a levélszavazatokat. A republikánus megfigyelők nem nézhették meg a beérkezett szavazólapokat. Ez illegális, alkotmányellenes. És ez csak néhány példa a sok csalás közül

- mondta Rudy Giuliani, Donald Trump jogi tanácsadója.

 

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!