2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Globál

Globál: Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

  • Globál: Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

Példátlan botrány robbant ki az angolszász hatalmak és Franciaország között. Párizs visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét, miután Ausztrália elállt a franciákkal kötött 56 milliárd dolláros tengeralattjáró beszerzéstől. Helyette nukleáris meghajtású amerikai tengeralattjárókat vásárolnak. Washington, London és Canberra biztonsági megállapodást is kötött, nem nehéz kitalálni, hogy ki ellen. A kérdés csak az, mi lesz a NATO-val, ha az Amerika vezette angolszász világ Kína ellen indít új hidegháborút? Vendégünk Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője és Mártonffy Balázs, az NKE Amerikai Tanulmányok Kutatóintézetének igazgatója.

Demográfiai csúcs Budapesten és muszlim no-go zónák Brüsszelben

A magyar családpolitika eredményeit méltatták a külföldi vendégek Budapesten. Brüsszelben közben szaporodnak a no-go zónák, ahol többségében muszlimok élnek. Vajon milyen hatással lesz az Európai Unióra az a tény, hogy az uniós főváros lakosságának többségét belátható időn belül már a muszlim hitűek adják majd? Brüsszelből Zöldhegyi Katalin küldött tudósítást.

Európa-szerte követnék a magyar rezsicsökkentést

Történelmi csúcson a földgáz ára, Nyugat-Európában pedig energiaválság és gyárleállások várhatók. Folyamatosan drágul az áram és az ellátás biztonsága is veszélybe került. Mindez nemcsak a háztartásokat hozza nehéz helyzetbe, de az európai versenyképességet is megtépázza. Vendégünk Oláh Dániel, a Makronóm gazdasági portál főszerkesztője.

Ausztrália: liberális demokráciából karantén-diktatúra

Melbourne-ben példátlan brutalitással csapott le a járványügyi korlátozások ellen tüntetőkre a hatalom. A félelem indokolt, a szigor már nem annyira. Se ki, se be, a határ zárva, országon belül sem lehet utazni, Ausztrália egy hatalmas börtönné vált a 23 millió lakos számára.

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Mindössze három és fél hónap és az Egyesült Államokban újraosztják a politikai lapokat. A tengerentúlon hamarosan minden a figyelem a november 8-i félidős választásokra terelődik. A Republikánus Párt a jövő héten Dallasban, a CPAC-konferencián fújja meg a csatakürtöt. A nyitóbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök tartja. Adásunkban felidézzük a májusi budapesti CPAC-találkozó legérdekesebb beszédjeit és interjúit. 2022. július 30.
Globál: Minden másképp lesz

Globál: Minden másképp lesz

Élelmiszer- és energiaárrobbanás sokkolja a világot, de még a megsokszorozódó árakon sem biztos az ellátás. A megpróbáltatások még az olyan jómódú régiókban is a feje tetejére állítja az életet, mint Nyugat-Európa. Ilyen helyzetben kell helytállnia Magyarországnak. 2022. július 16.
Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

A stúdióban Litkei Mátéval és Talabér Krisztiánnal beszélgetett Gantner Barnabás műsorvezető. A brit válságról Heckenast László tudósítónkat kérdeztük. 2022. július 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Háborús infláció

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!