2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Globál

Globál: Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

  • Globál: Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

Tengeralattjáró botrány és új hidegháború

Példátlan botrány robbant ki az angolszász hatalmak és Franciaország között. Párizs visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét, miután Ausztrália elállt a franciákkal kötött 56 milliárd dolláros tengeralattjáró beszerzéstől. Helyette nukleáris meghajtású amerikai tengeralattjárókat vásárolnak. Washington, London és Canberra biztonsági megállapodást is kötött, nem nehéz kitalálni, hogy ki ellen. A kérdés csak az, mi lesz a NATO-val, ha az Amerika vezette angolszász világ Kína ellen indít új hidegháborút? Vendégünk Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője és Mártonffy Balázs, az NKE Amerikai Tanulmányok Kutatóintézetének igazgatója.

Demográfiai csúcs Budapesten és muszlim no-go zónák Brüsszelben

A magyar családpolitika eredményeit méltatták a külföldi vendégek Budapesten. Brüsszelben közben szaporodnak a no-go zónák, ahol többségében muszlimok élnek. Vajon milyen hatással lesz az Európai Unióra az a tény, hogy az uniós főváros lakosságának többségét belátható időn belül már a muszlim hitűek adják majd? Brüsszelből Zöldhegyi Katalin küldött tudósítást.

Európa-szerte követnék a magyar rezsicsökkentést

Történelmi csúcson a földgáz ára, Nyugat-Európában pedig energiaválság és gyárleállások várhatók. Folyamatosan drágul az áram és az ellátás biztonsága is veszélybe került. Mindez nemcsak a háztartásokat hozza nehéz helyzetbe, de az európai versenyképességet is megtépázza. Vendégünk Oláh Dániel, a Makronóm gazdasági portál főszerkesztője.

Ausztrália: liberális demokráciából karantén-diktatúra

Melbourne-ben példátlan brutalitással csapott le a járványügyi korlátozások ellen tüntetőkre a hatalom. A félelem indokolt, a szigor már nem annyira. Se ki, se be, a határ zárva, országon belül sem lehet utazni, Ausztrália egy hatalmas börtönné vált a 23 millió lakos számára.

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!