2022. 01. 16. Vasárnap Gusztáv napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Hírek 10:00

Globál

Globál: Szépen lassan visszaszivárog a mindennapjainkba a koronavírus

 

Az e heti adás tartalmából: 

Robbantás Liverpoolban - az Iszlám Állam stílusában készített bombát, a szír menedékkérő. Még a keresztény hitet is felvette 2017-ben, hogy befogadják és a hatóságok ne fogjanak gyanút.

Folytatódik a válság a lengyel-belarusz határon. A héten többször is megpróbálták a menedékkérők áttörni a határzárat, azonban ha sikerült is átjutniuk, a lengyel határőrök elfogták az illegálisan belépőket.

Miközben Európa erre a krízisre figyel, addig a koronavírus szépen lassan visszaszivárog a mindennapokba - éppen úgy, ahogy tavaly ősszel. Németországba és Ausztriába kapcsoltunk, hogy bemutassuk hogyan védekeznek a két államban.

Végül a torontói magyar főkonzullal beszélgettünk a hét eleji nyugat-kanadai özönvízszerű esőzésekről és áradásokról. Az ország nyugati részén mintegy 18 ezer embert zárt el a külvilágtól a természeti katasztrófa.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Globál: Káosz Kazahsztánban

Eddig Közép-Ázsia legnyugodtabb és legstabilabb országának tartották, mégis mindössze pár nap elég volt arra, hogy véres polgárháború szélére sodródjon! Többek között erről is szó volt a Globálban 2022. január 15.

Globál: Ez történt 2021-ben!

Világjárvány, migránsinvázió, Capitolium ostroma. A tavalyi év nem szűkölködött az olyan horderejű eseményekben, amelyek kiszámíthatatlanul írták újra a világ nemzeteinek sorsát. 2022. január 08.

Globál: Akár katonai szövetséget is köthet egymással Kína és Oroszország

Az Európai Bíróság az összes uniós tagállamra rákényszerítené az egyneműek házasságának elismerését. Ez is téma volt az e heti Globálban. 2021. december 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

Az olaszországi Trentino Alto Adige tartományban élő németek autonómiájáról Jánosi Dalma római tudósítónkat, míg a finnországi svédek helyzetéről Bugnyár Zoltánt kérdeztük az e heti Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!