2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Globál

Globál: Koronavírus és hóvihar sújtja Spanyolországot

  • Globál: Koronavírus és hóvihar sújtja Spanyolországot

Negatív rekordokat döntöget Spanyolországban a koronavírus-járvány. A kórházak leterheltek, de a legnagyobb gondot az ibériai-félszigeten is az oltóanyaghiány okozza.

A koronavírus-fertőzések megfékezése érdekében a régiók szigorítják a szabályokat. Valencia tartományban például két hétig nem nyitnak ki a vendéglátóhelyek. A nem létfontosságú szolgáltatást nyújtó üzleteknek pedig délután hat órakor be kell zárniuk, akár csak az edzőtermeknek, sportközpontoknak.

A spanyol tartományok közül Valenciában az egyik legnagyobb az egészségügyi intézmények leterheltsége. Ugyanakkor az is tudható, hogy bár Navarrában jóval kevesebb a beteg, mint a főváros környékén, azonban a lakosságarányt tekintve mind a két helyen minden 14. embert megkapta már a betegséget.

Online kapcsoltuk Tóth Brigittát, aki Alicantéból jelentkezett és segített nekünk eligazodni az ott kialakult helyzeten.

„Napokon keresztül járhatatlanok voltak az utcák Madridban. Voltak olyan dolgozók, például külvárosi bevásárlóközpontok dolgozói, akik nem tudtak hazamenni napokon keresztül a családjaikhoz. Ott ragadtak a bevásárlóközpontban, ott aludtak, ahol dolgoznak, azokban az üzletekben, mert egyszerűen járhatatlan volt az összes út Madrid környékén.”

- jegyezte meg Tóth Brigitta, újságíró, blogger.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.
Macron nem áll le - lehet, hogy tud valamit? + videó

Macron nem áll le - lehet, hogy tud valamit? + videó

Macron már megint beleállt Oroszországba, lehet hogy ő már tudja hogyan is alakul a háború után az új világrend? – erről beszélt a Globál extra műsorában a Videa-n Boros Imre és Bogár László. Vigyázat, adásunkban a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!