2022. 05. 18. Szerda Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Globál

Globál: Káosz Kazahsztánban

Eddig Közép-Ázsia legnyugodtabb és legstabilabb országának tartották, mégis mindössze pár nap elég volt arra, hogy véres polgárháború szélére sodródjon! Kazahsztánt a szakadék széléről rángatták vissza, vajon milyen sérelmek vezettek a lakosság lázadásához és kik ültek fel a népharag hullámaira, hogy államcsínyt kövessenek el az országban?

 

Aztán, honvédek a Szaharában! Milyen feladatai vannak a magyar katonáknak Maliban, a muszlim szélsőség ellen vívott küzdelem afrikai frontállamában?

Macronnál a kezdeményezés, Scholz még nem vette fel a tempót. A hiperaktív francia elnök kész helyzetet teremtett a német kancellár számára több fontos területen, az Európai Unióban. Európa jövője múlik a francia-német kapcsolatokon?

És 30 évnyi barátság! Magyarország három évtizede, az elsők között vette fel a diplomáciai kapcsolatot Szlovéniával. Az alig kétmilliós ország a fejlődésben igen messzire jutott, számunkra azonban igazi ismeretlen ismerős, azaz a legkevésbé ismert szomszédunk maradt.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Globál: Már az amerikaiak is érzik az olajár drasztikus emelkedését

Vendégünk volt Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomácia műhelyének vezetője. Műsorvezető: Gantner Barnabás. 2022. május 07.

Globál: A nyílt összecsapás felé sodródik-e a NATO és Oroszország?

A stúdióban Szenes Zoltán altábornagy, a Nemzeti közszolgálati Egyetem professzor emeritusa, korábbi vezérkari főnök. Műsorvezető: Gantner Barnabás 2022. április 30.

Globál: A Disney LMBTQ-ideológiával tömné a gyerekek fejét

Nem múlik a sokkhatás. A hazai és a nemzetközi baloldal nem tér magához a magyar választás óta. Erről is szó volt a szombati Globálban. 2022. április 23.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!