2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Globál

Globál: Így söpört végig a koronavírus-járvány második hulláma a világon

Beköszöntött az ősz és megérkezett Európába a koronavírus-járvány második hulláma. Mindenki számított rá, de senki sem tudta előre mekkora lesz a baj. A Globál koronavírus-járvánnyal foglalkozó összefoglaló adásának második része. Műsorvezető: Gantner Barnabás.

  • Globál: Így söpört végig a koronavírus-járvány második hulláma a világon

A tavaszi koronavírus-járvány által okozott meglepetésből felocsúdott országok nyáron kissé megnyugodtak. Úgy látszott, hogy nem dühöng annyira a fertőzés. Szakemberek azonban már akkor igyekeztek lehűteni a kedélyeket: azt jósolták, a második hullám hamar és könnyedén eléri a kontinenst. Így is lett, most lássunk egy táblázatot!

Szeptember elsején négymillió betegről tudtak a hatóságok, december 14-én pedig már 21 millióan voltak. A kettő között egy jóformán egyenletesen emelkedő vonalat láthatnak, amely október közepén törik meg egy kicsit, itt még meredekebben emelkedik. Ez azt jelenti, hogy gyorsult a betegség, egyre több ember adta át a fertőzést egy másik embernek. Az államok ettől kezdve újra korlátozásokat vezettek be.

Németország az év végén újra bezárkózott. Január 10-ig csak a mindennapi élethez elengedhetetlen cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva. Emellett a létfenntartáshoz szükséges minimumra korlátozták a szolgáltatásokat. Mindezt azért, mert hirtelen megugrott a napi koronavírus-fertőzések száma. A hatóságok korábban nem erre számítottak.

A vírus második hullámával küzdenek a világ országai, de a kutatók már a harmadikra figyelmeztetnek. Jó hír, hogy megjelent a vakcina és még ha sokan ódzkodnak is annak beadatásától, lassan elkezdődhet a tömeges oltás és ezzel együtt a lakosság immunizálása.

Teljes adás:

 

A Globál koronavírus-különkiadásának következő, immár nem múlt évi összefoglaló részével egy hét múlva várjuk Önöket.

HírTV

 

További epizódok

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Pofonok és rúgások a szlovákiai választási kampány hajrájában. A világban aligha fordult elő, hogy egy volt miniszterelnök a kamerák kereszttüzében verekedjen össze egy volt belügyminiszterrel. Pozsonyban ezt is összehozták. 2023. szeptember 16.
Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Egy anarchista baloldali mozgalom 61 tagja ellen emelt vádat az atlantai ügyészség, egy bíró pedig a Capitolium elleni támadás egyik irányítójának tartott férfit ítélte 22 év börtönre annak ellenére, hogy nem is volt a helyszínen. 2023. szeptember 09.
Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Nem ártanak Donald Trump népszerűségének a vádemelések. Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökéről az Arizona államban tartózkodó Vajó Zoltánnal beszélgettünk. 2023. szeptember 02.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Az oroszok és ukránok totális háborút hirdettek a tenger egészére. Az adásban többek között arra keressük a választ, hogy vajon milyen szabályok vonatkoznak a tengeri hadviselésre és miképpen szabályozzák a Boszporuszon való áthajózást?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!