2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Globál

Globál: "Fukusima-álló" lesz Paks II.

Paks II. - Biztonság, hatékonyság és környezetvédelem Magyarországon és az Európai Unióban, avagy illeszkedik-e az európai és világtrendbe a magyar energiapolitika. A levegőszennyezés napjaink egyik legégetőbb problémája. Hogyan lehet megakadályozni a klímakatasztrófát? Milyen alternatív energiaforrások állnak rendelkezésre? Az atomenergia mennyire biztonságos? Erről beszélgetett vendégeivel Gantner Barnabás a Hír TV Globál című műsorában.

  • Globál:

Az atomerőművek folyamatosan képesek a klímavédelmi céloknak megfelelő és azonos mennyiségű energiát termelni, miközben az időjárásfüggő megújulók, mint például a naperőművek nem - mondta Hárfás Zsolt. Ezért az atomenergetikai szakértő véleménye szerint Magyarország számára egy olyan energiamix elérése a cél, amely rendszerszinten képes az egyes villamosenergia-termelési módokat összehangolni és 0-24-ben kiszolgálni a fogyasztókat.

Hugyecz Attila, Paks II. projekt gazdasági főtanácsadója a Paks II. költségeit ért kritikák kapcsán közölte: a projekt összköltsége 12,5 milliárd euró. Óriási számról beszélünk, ugyanakkor az új blokk üzemideje 60 évre szól - fogalmazott. Megjegyezte: egy gázerőmű élettartama 30 év, egy szénerőművé 40-50 év, a szélerőműveké és a napelemeké 20-25 év. Hozzátette: egy atomerőmű hétszer-nyolcszor több energiát termel.

A Globálban érintették a biztonság kérdését is. Hugyecz Attila hangsúlyozta: a Paks II. új blokkja "Fukusima-álló" lesz, vagyis azok az események, amelyek a Japán atomerőműnél történtek, nem fognak bekövetkezni Magyarországon. Kiemelte: az új blokkokban a kulcsfontosságú biztonsági berendezésekből négy lesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.
Macron nem áll le - lehet, hogy tud valamit? + videó

Macron nem áll le - lehet, hogy tud valamit? + videó

Macron már megint beleállt Oroszországba, lehet hogy ő már tudja hogyan is alakul a háború után az új világrend? – erről beszélt a Globál extra műsorában a Videa-n Boros Imre és Bogár László. Vigyázat, adásunkban a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!