2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Globál

Globál: "Fukusima-álló" lesz Paks II.

Paks II. - Biztonság, hatékonyság és környezetvédelem Magyarországon és az Európai Unióban, avagy illeszkedik-e az európai és világtrendbe a magyar energiapolitika. A levegőszennyezés napjaink egyik legégetőbb problémája. Hogyan lehet megakadályozni a klímakatasztrófát? Milyen alternatív energiaforrások állnak rendelkezésre? Az atomenergia mennyire biztonságos? Erről beszélgetett vendégeivel Gantner Barnabás a Hír TV Globál című műsorában.

  • Globál:

Az atomerőművek folyamatosan képesek a klímavédelmi céloknak megfelelő és azonos mennyiségű energiát termelni, miközben az időjárásfüggő megújulók, mint például a naperőművek nem - mondta Hárfás Zsolt. Ezért az atomenergetikai szakértő véleménye szerint Magyarország számára egy olyan energiamix elérése a cél, amely rendszerszinten képes az egyes villamosenergia-termelési módokat összehangolni és 0-24-ben kiszolgálni a fogyasztókat.

Hugyecz Attila, Paks II. projekt gazdasági főtanácsadója a Paks II. költségeit ért kritikák kapcsán közölte: a projekt összköltsége 12,5 milliárd euró. Óriási számról beszélünk, ugyanakkor az új blokk üzemideje 60 évre szól - fogalmazott. Megjegyezte: egy gázerőmű élettartama 30 év, egy szénerőművé 40-50 év, a szélerőműveké és a napelemeké 20-25 év. Hozzátette: egy atomerőmű hétszer-nyolcszor több energiát termel.

A Globálban érintették a biztonság kérdését is. Hugyecz Attila hangsúlyozta: a Paks II. új blokkja "Fukusima-álló" lesz, vagyis azok az események, amelyek a Japán atomerőműnél történtek, nem fognak bekövetkezni Magyarországon. Kiemelte: az új blokkokban a kulcsfontosságú biztonsági berendezésekből négy lesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója. Az ítéletet csütörtökön tette közzé az illetékes olasz sportbíróság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 
Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Rohadt kukorica, DDT-s termékek, hamis méz és a többiek, ezek sokkolnak bennünket a napokban Magyarországon. Lassan ráébredünk, honnan és milyen tervek mentén önt el bennünket az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek hada. De mi az, amit ez ellen tehetünk?
Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Amerika társadalma romokban, gazdasága a padlón, a morál megmentőért kiált. Mindez pedig annak köszönhető, hogy az ott székelő pénzügyi háttérhatalom ismét teljesen leszívta az ország és lakosai javait, miközben saját vagyonát növelte. A válság súlyos és ezt már néhány politikus is felismerte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!