2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Globál

Globál: Egyre többfelé küzdenek az oltásellenesekkel Európában

  • Globál: Egyre többfelé küzdenek az oltásellenesekkel Európában

Egyre több az aggasztó jel Európában - előttünk az ősz és ezzel együtt a koronavírus-járvány hatásai visszatérhetnek a mindennapokba. Az európai államok az oltás irányába terelik a lakosságot, sokan azonban ellenállnak, és tüntetnek Nyugat-Európában. A mai Globálban erről lesz szó

Németország, Franciaország, Olaszország - ebben a három európai államban szinte mindennapossá váltak a koronavírus-fertőzés terjedését akadályozó korlátozó intézkedések elleni demonstrációk. A tiltakozók azt mondják, hogy emberi szabadságjogaikban korlátozzák őket, amikor oltási igazolást kérnek tőlük az étteremben, vagy éppen az utazáshoz.

Mindhárom országban felívelőben van a fertőzöttségi mutató, éppen ezért gondolják úgy a kormányok, hogy a szabályokkal az oltás felvétel felé terelik a lakosságot. A koronavírus-járvány hatását azonban Nagy-Britanniában felerősíti a Brexit. Élelmiszerhiány alakult ki a szigetországban. Az áruházak polcairól elfogytak olyan termékek, amelyek egy családi hűtőszekrényben gyakorta előfordulnak. Ilyenek például a tejtermékek és a csirkehús is. Ezek hiányát nem csak a háztartások, de az éttermek is megérzik. Az ok a kamionsofőr-hiányban keresendő, de a feldolgozóiparban sincsen elég dolgozó.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján. 2022. augusztus 13.
Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Mindössze három és fél hónap és az Egyesült Államokban újraosztják a politikai lapokat. A tengerentúlon hamarosan minden a figyelem a november 8-i félidős választásokra terelődik. A Republikánus Párt a jövő héten Dallasban, a CPAC-konferencián fújja meg a csatakürtöt. A nyitóbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök tartja. Adásunkban felidézzük a májusi budapesti CPAC-találkozó legérdekesebb beszédjeit és interjúit. 2022. július 30.
Globál: Minden másképp lesz

Globál: Minden másképp lesz

Élelmiszer- és energiaárrobbanás sokkolja a világot, de még a megsokszorozódó árakon sem biztos az ellátás. A megpróbáltatások még az olyan jómódú régiókban is a feje tetejére állítja az életet, mint Nyugat-Európa. Ilyen helyzetben kell helytállnia Magyarországnak. 2022. július 16.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!