2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Globál

Globál: Egyre romlik a NATO és Oroszország viszonya

Globális kérdések és magyar válaszok. A világot mutatjuk be úgy, ahogyan mi látjuk. Műsorvezető: Déri Stefi.

  • Egyre rosszabb a viszony a NATO és Oroszország között, Kína közben egy lépés távolságról, de aktívan figyeli az eseményeket. Washington pedig Oroszországot akarja sarokba szorítani Európában. Vajon hova helyeződnek át a hangsúlyok? Vendégünk a témában Mártonffy Balázs, az NKE Amerikai Tanulmányok Kutatóintézetének igazgatója.
  • Robbanás előtt a Közel-Kelet puskaporos hordója. Egy múlt héten tartott bejrúti demonstráción lövöldözés tört ki, amelyben hét síita tüntető vesztette életét. De, hogy mi vezetett idáig, arról egy izraeli biztonságpolitikai szakértőt kérdezek. Vendégünk a témában Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikia szakértő, akit Skype-on kapcsoltunk.
  • Mindeközben egyre nagyobb a migrációs nyomás Európában, ráadásul vannak országok amelyek még segítik is a bevándorlók letelepedését. Spanyolországban például 15 ezer kiskorú, és fiatal illegális bevándorló juthat könnyebben munkához az új bevándorlási törvénynek köszönhetően. Kapcsoljuk spanyolországi és olaszországi tudósítónkat is. 
  • A kínai nagy falnál is nagyobb tömegű lesz idén az elektronikus hulladék. Meghaladja az 57 millió tonnát.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Globál: Balra át Németország!

Megállapodtak a tárcák elosztásában az új berlini koalkíciós kormány pártjai. Ez is téma volt az e heti Globálban. 2021. november 27.

Globál: Szépen lassan visszaszivárog a mindennapjainkba a koronavírus

A liverpool-i robbantás, a lengyel-belarusz helyzet, az európai koronavírus körkép és a kanadai ítéletidő - ezekről is szó volt az e heti Globálban. 2021. november 20.

Globál: Európa ostrom alatt!

A Globál vendégei Karol Biernacki, lengyel tiszteletbeli konzul és Vigoczki Máté, kutató voltak. 2021. november 13.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Az emberiség kezében ott van a megoldás kulcsa

Glasgow-i konferencia. Megalapozott-e a világvége hangnem? Milyen főbb vállalásai voltak a klímamegállapodásnak? Mi a különbség a párizsi klímakonferencia vállalásaihoz képest? Vendégünk volt Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!