2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Globál

Globál: Az indiai Covishield az AstraZeneca oltóanyaga, emiatt biztonságos

Indiai oltóanyagot vizsgálnak a magyar hatóságok - hamarosan elérhetővé válhat hazánkban a világ legnagyobb vakcinagyártó országának vakcinája. Ez a Covishield. A szérumot és az indiai vakcinagyártást járjuk körül a Globálban. Műsorvezető: Gartner Barnabás.

  • Globál: Az indiai Covishield az AstraZeneca oltóanyaga, emiatt biztonságos

A Covishield nevű indiában gyártott, koronavírus elleni vakcina biztonságos, azt be lehet adni - jelentette ki a szakember.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) március 22-én jelentette be, hogy vizsgálja az indiai gyártó vakcináját. A vészhelyzeti forgalomba hozatali engedélyt pedig már meg is kapta. Magyarországra is érkezhet belőle, amennyiben a kormány megállapodik az indiai gyártóval. A Covishield az AstraZeneca licence alapján készül Indiában.

A szakember Gantner Barnabás kérdésére elmondta, hogy az AstraZeneca vakcináját a világon 15 helyen gyártják, az egyesült Királyságon kívül például Belgiumban, Ausztráliában és Indiában is. Aláhúzta, hogy a gyártók mind ugyanazt a receptet használják a gyártáshoz és a minőségbiztosítás is ugyanaz.

A Serum Institute of India nevű vállalat vette meg az AstraZeneca oltóanyag licenszét, és a két cég arról állapodott meg, hogy Indiában 1,1 milliárd dózist fognak gyártani.

Interjú az indiai nagykövettel

Elismerés az indiai gyógyszeripar számára, hogy a Covishield nevű koronavírus-elleni oltóanyag ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt kapott Magyarországon, ez pedig az - mondta Kumar Tuhin indiai nagykövet a Globál című műsorban.

A diplomata kiemelte, India az utóbbi évtizedekben a világ gyógyszergyárává vált, ami a tudatos innovációs munkának köszönhető.

A távol-keleti hatalom jelenleg a világ legnagyobb vakcinagyártója, de nem csak az AstraZeneca szabadalma alapján készítenek oltóanygaot. A Szputnyik V vakcinát is fogják Indiában gyártani, a szerződés aláírása és a termelés megkezdése után a Szputnyik V legnagyobb előállítója India lesz. A szintén indiai Biological E nevű cég gyártja az amerikai Johnson&Johnson által kifejlesztett szérumot.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Donald Trump tarol az előválasztásokon! Ha ismét ő lesz az amerikai elnök kiebrudalják-e végre a pénzügyi háttérhatalmat az Egyesült Államokból? Erről is beszélgetett Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.
Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Lemondott a kijevi Majdan zavargások főrendezőjének tartott Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese. A történtekről Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal beszélgettünk a Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!