2022. 01. 16. Vasárnap Gusztáv napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Globál

Globál: Az emberiség kezében ott van a megoldás kulcsa

Magyarország Norvégia után a második a szénmentesítés jogi szabályozásában. Jobban teljesít, mint a legharsányabb és leghangosabb környezetvédők legtöbbje. Ez derült ki a glasgow-i klímacsúcs előtt, egy vezető könnyvizsgáló cég globális kimutatásából.

  • Klímacsúcs Glasgowban sok-sok fogadkozással. Vajon mit akarnak vagy tudnak megvalósítani a világ országai mindebből? Vendégünk volt Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.
  • Biden népszerűsége zuhan, és már nem működik a Trumppal való riogatás sem. A demokraták elvesztették a kormányzóválasztást Virginia államban és épp csak megnyerték New Jerseyben, ebben a demokrata fellegvárban. Gyűlnek a felhők Joe Biden feje fölött? Erről beszélgettünk Csizmazia Gábor szakértővel.
  • Lázadnak az amerikai szülők, akik sem LMBTQ érzékenyítést, sem fehéreket megszégyenítő foglalkozásokat nem akarnak látni az iskolákban. Hal Melindát a kritikai fajelméletről kérdeztük.
  • Magához talált a népirtás sokkjából Ruanda. Afrika sikerországáról beszélgettünk Hölvényi Györggyel, aki a közép-afrikai államban látogatta végig azokat a helyszíneket, amelyeken a Hungary Helps program nyújt segítséget.

Teljes adás:

További epizódok

Globál: Káosz Kazahsztánban

Eddig Közép-Ázsia legnyugodtabb és legstabilabb országának tartották, mégis mindössze pár nap elég volt arra, hogy véres polgárháború szélére sodródjon! Többek között erről is szó volt a Globálban 2022. január 15.

Globál: Ez történt 2021-ben!

Világjárvány, migránsinvázió, Capitolium ostroma. A tavalyi év nem szűkölködött az olyan horderejű eseményekben, amelyek kiszámíthatatlanul írták újra a világ nemzeteinek sorsát. 2022. január 08.

Globál: Akár katonai szövetséget is köthet egymással Kína és Oroszország

Az Európai Bíróság az összes uniós tagállamra rákényszerítené az egyneműek házasságának elismerését. Ez is téma volt az e heti Globálban. 2021. december 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

Az olaszországi Trentino Alto Adige tartományban élő németek autonómiájáról Jánosi Dalma római tudósítónkat, míg a finnországi svédek helyzetéről Bugnyár Zoltánt kérdeztük az e heti Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!