2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Globál: Amit az Európai Parlament többsége csinál, az a közös európai érdekek ellen való

Hír TV

2020. szeptember 12., szombat 17:50

A legismertebb orosz ellenzéki vezetőt megmérgezték, Berlin és Moszkva kapcsolata igen fagyossá vált, újabb szankciók jöhetnek, még az Északi-Áramlat 2 gázvezeték jövője is kérdésessé vált. Moszkva sokat veszít a Navalnij-botrányon, de van-e, aki örül? A Globál eheti adásában a Navalnij-üggyel aztán Brüsszellel foglalkoztunk, ahol igazán forró lesz az ősz. A politikai vitákról Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőt kérdeztük.

„Úgy tűnik, hogy az Európai Parlament vezető frakciói, tehát a szocialisták, a liberálisok, a Zöldek és a Néppárt is, Weber frakcióvezető nyilatkozatai erre utalnak, ragaszkodnak ahhoz, hogy az uniós pénzek kifizetését összekössék a jogállamisághoz. Ehhez mit szólnak, különösképpen a Néppárt álláspontjához?”

 

-       kérdezte Zöldhegyi Katalin.

 

„Született egy megállapodás, ez nyilvánvalóan egy kompromisszum. Nagyon sok tagállami, nagyon sok nemzetállami érdek, sok közös uniós szempont, uniós intézmények szempontjai lettek mérlegelve. Ez a megállapodás történelmi.(…) Itt van a nyakunkon, már benne vagyunk. Nem előtte, benne a járvány második hullámában. Ebben a helyzetben mindaz, amit a parlament többsége csinál, az a közös európai érdekek ellen való, az európai polgárok százmillióinak az érdeke ellen való. Nemhogy nem támogatja ezt a megállapodást, hanem nekiment, megtámadta.”

 

-      válaszolta Deutsch Tamás.

Hír TV