2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Globál

Globál: A vakcinaháború első ütközetét elvesztette az Európai Unió vezetése

  • Globál: A vakcinaháború első ütközetét elvesztette az Európai Unió vezetése

Ellátási gondok az Európai Unióban, dühös tagállamok, magyarázkodó gyártók - egyre nagyobb haragot vált ki Európában az oltóanyaghiány. Mi okozza ezt a tarthatatlan helyzetet?

Ennek jártunk utána a mai Globálban, a műsorvezető Gantner Barnabással és két vendégével, Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai elemzőjével és Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével.

Európa el van maradva oltottság tekintetében a konkurenciától, vagyis az Egyesült Államoktól, Kínától, Nagy-Britanniától. Az európai országok egy része - köztük hazánk is - az Európai Unió lassú vakcinaelosztási rendszerét teszi felelőssé.

Zöldhegyi Katalin tudósítónk azt mondta a Pfizer Puursban található gyára mellől, hogy az EU vizsgálja nehogy a gyárak más országoknak adjanak el olyan tételeket drágábban, amelyek az EU-tagországokat illetnék. Ez már a vakcinaháború?

„Én azt gondolom, hogy már bőven benne vagyunk ebben a háborúban.”

- jegyezte meg Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai elemzője.

„Kapkodnak és nem lehet mindent a gyártókra fogni. (…) Az Európai Uniónak gyakorlatilag az összes versenytársa jóval lehagyta a kontinenst.”

- tette hozzá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Pofonok és rúgások a szlovákiai választási kampány hajrájában. A világban aligha fordult elő, hogy egy volt miniszterelnök a kamerák kereszttüzében verekedjen össze egy volt belügyminiszterrel. Pozsonyban ezt is összehozták. 2023. szeptember 16.
Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Egy anarchista baloldali mozgalom 61 tagja ellen emelt vádat az atlantai ügyészség, egy bíró pedig a Capitolium elleni támadás egyik irányítójának tartott férfit ítélte 22 év börtönre annak ellenére, hogy nem is volt a helyszínen. 2023. szeptember 09.
Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Nem ártanak Donald Trump népszerűségének a vádemelések. Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökéről az Arizona államban tartózkodó Vajó Zoltánnal beszélgettünk. 2023. szeptember 02.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Az oroszok és ukránok totális háborút hirdettek a tenger egészére. Az adásban többek között arra keressük a választ, hogy vajon milyen szabályok vonatkoznak a tengeri hadviselésre és miképpen szabályozzák a Boszporuszon való áthajózást?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!