2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Globál: A vakcina az egyetlen, amiben reménykedünk

Hír TV

2020. november 22., vasárnap 12:50

A legtöbb fertőzött, a legtöbb haláleset - ez az Egyesült Államok. Immár hónapok óta a világ leginkább érintett országa és még mindig nem látszik az alagút vége. Nem kedvezett a koronavírus elleni fellépésnek, hogy az elnökválasztási kampányra koncentráltak. És nem kedvezett Donald Trump elnöknek sem a világjárvány. Elemzők szerint sima győzelmet aratott volna, ha nincs - ahogy ő szokott fogalmazni - a kínai vírus.

Déri Stefi műsorvezető Varga Gergellyel a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójával, valamint Dr. Vajó Zoltánnal beszélgetett a műsorban, akit az Egyesült Államokból kapcsoltunk.

„Anthony Fauci azt mondta néhány napja, hogy elkezdődtek a tömeges fertőzések, és hogy mivel sokan nincsenek tudatában annak, hogy egyáltalán fertőznek, ezért drasztikusan emelkednek a számok és nagyon gyorsan. Valóban a vakcina az egyetlen megoldás?”

-          kérdezte a műsorvezető Vajó Zoltántól.

„Az egyetlen, amiben jelenleg reménykedünk, mert úgy tűnik, hogy amit eddig próbáltunk, abból gyakorlatilag semmi nem sikerült. Most minden eddiginél rosszabb a helyzet, most már gyakorlatilag két hete napit százezer új eset van, majdhogynem tíznaponta egymillió.”

-          válaszolta Dr. Vajó Zoltán.

Hír TV