2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Globál: A második hullám Hongkongban elsősorban a beutazó forgalom révén alakult ki

Hír TV

2020. augusztus 22., szombat 19:31

Déri Stefi Dr. Ko Wing-man-nal, Hongkong volt egészségügyi miniszterével beszélt a Hír TV Globál című műsorában. A műsor második felében pedig európai járványkörképet láthatnak.

Hongkongot eleinte világszerte sokan irigyelték a kevés fertőzés miatt a járvány kezdetén volt, azóta azonban ott is megugrott az új esetek száma. A város példája jól mutatja, hogy még a fejlett egészségüggyel, fegyelmezett állampolgárokkal rendelkező, jól szervezett társadalomban sem lankadhat a figyelem a koronavírus-járvány idején. A részletekről Hongkong volt egészségügyi minisztere, Dr. Ko Wing-man beszélt.

Tudna nekünk a jelenlegi helyzetről egy áttekintést adni, Hongkong hogyan kezeli a vírus terjedését? – kérdezte Déri Stefi, műsorvezető.

Hongkong eddig kontroll alatt tartja a vírus terjedését, hiszen 2003-ban nagyon kemény leckét kellett megtanulnunk, amikor a SARS vírus nagyon keményen lesújtott a városra. Azóta kiépítettük az infrastruktúrát és megfelelő készleteket halmoztunk fel és képeztük ki a személyzetet, valamint létrehoztunk egy egészség ellenőrző központot, így rendelkezünk a megfelelő infrastruktúrával. A második hullám Hongkongban elsősorban a beutazó forgalom révén alakult ki. A hongkongi kormány próbálja erősíteni az ellenőrzést, szigorú szociális távolságtartó intézkedéseket vezettek be.

- mondta Dr. Ko Wing-man.

 

Azt már több országban világosan látni lehet, hogy az idő előtti lazítás megbosszulja magát. Csakhogy az emberek türelme véges, pénztárcájuk pedig egyre laposabb, tehát a gazdaság újraindítása nem várathat magára. Az idegenforgalmi szezon bevételeire pedig minden korábbinál jobban rá vannak utalva például Spanyol,- Olasz- és a többi dél-európai országban. A sokáig külön úton járó - vagyis a nyájimmunitással kísérletező és még a maszkviselést is elvető - svéd kormány helyzete sem megnyugtatóbb. A műsor második felében európai járványkörképet láthatnak.

 A teljes adás:

 

Hír TV