2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Főhős: Tarlós a kormánynak is beszólt, ha Budapest érdekeiről volt szó

Hír TV

2019. szeptember 16., hétfő 20:43

A Főhőst, a Hír TV sztármagazinját legutóbb ott hagytuk abba, hogy Tarlós István sikerre vitte a szociális népszavazást. Beült a fővárosi közgyűlésbe és hallatta a hangját.

A BKV dolgozóinak sztrájkja megbénította a várost. A szoci-szadi városvezetés pedig csak nézte a káoszt. És nem tett semmit. Horváth Csaba kormánybiztos nagy ötlete, hogy az autósok használják a buszsávot, nem jött be. A rendőrök büntettek, ő pedig szépen hülyét csinált magából.

Baranyai Gábor a Magyar Nemzet újságírója arról beszélt, hogy korábban volt a főváros és voltak az úgynevezett kiskirályságok. Ezzel szemben most konstruktív munka van. Számos olyan beruházás megvalósult ebben az elmúlt két ciklusban, amelyek korábban pont emiatt a szembenállás miatt nem. Tarlós Istvánnak és az elmúlt 9 évének nagy eredménye, hogy sikerült egy jól működő fővárost létrehozni.

Demszkyt az utolsó közgyűlésen leköszönt. A szocik szerint annyira jól csinálta a munkát, hogy még szobrot is emeltek volna neki. Megható pillanatok következnek. 

Két dolgot érdemes kiemelni az elmúlt 9 év budapesti politikájából – kezdte Farkas Örs, politikai elemző. Az egyik Tarlós személyes politikája, mely végig kormánypárti többséggel zajlott. Tarlós politikája egyébként saját személyére épült, hiszen azokban az ügyekben, melyet a főváros szempontjából fontosnak tartott vállalta a konfliktust a kormánnyal is. Ezek a küzdelmek erősítették meg Őt.

A választás után is adódtak konfliktusok a kormány és Tarlós között. Tarlós simán beszólt mindenkinek. Pénzügyi kérdésekben voltak viták. Sokan azt gondolták Lázár és Tarlós viszonya menthetetlen.

2014-ben sikerült újráznia Tarlósnak. Pedig olyan kiváló ellenfelei voltak, mint Falus Ferenc és Bokros Lajos. Se Falus bátorságpróbája, se a Bokros-csomag névadójának tánca nem jött be a fővárosiaknak.

Az ellenzék fakivágással vádolja főpolgármestert , aki néhány nappal ezelőtt ültette el a 10 ezredik fát a fővárosban. És mivel tehetetlenek, ahol tudnak trollkodnak Tarlós rendezvényein. Hiába, csak ehhez értenek.

Hír TV