2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Főhős: Karácsony Gergely 2012-ben még jobban utálta a szocikat, mint a Fideszt

Hír TV

2019. szeptember 23., hétfő 20:55

Visszavenné a fővárost az ellenzék – vagyis ezzel kampányolnak – mert szerintük azt túszul ejtette a Fidesz. A Hír TV Főhős című műsora Karácsony Gergellyel, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével foglalkozott, akire ráégett a zuglói parkolási botrány, és a terepismerete Budapestet illetően meglehetősen szerény, és ennek lépte-nyomon tanújelét is adja.

A főhős hétfőn este megmutatta, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki minden felkészültség nélkül akar főpolgármester lenni. Például az sem szép és követendő cselekedet, hogy Karácsony Gergely időnként trehányan parkol, de az már végképp vicces, ahogy rossz buszra száll, hogy utána Csepelt rossz helyen keresgesse a térképen.

A napnál is világosabb: Karigeri csak turista Budapesten.  Bizonytalankodását azonban időnként felváltja a határozottság, ilyenkor nagyon meggyőzően tud nagyon nagy hülyeségeket mondani. Az is megtörtént vele, hogy a baloldal jelöltjeként rácsodálkozott a fővárosra, és előfordult, hogy eltéved a Nemzeti Múzeumot keresve. A Nemzeti Múzeum 1847 óta több kilométerre található a Városligettől.   De azt sem tudjuk feledni, amikor megrettent egy kis kerítésmászástól.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje zenei jártasságát is megmutatta kampánynyitó rendezvényén. Jó tanítómestere volt, ezt a kampányfogást Fletótól már láttuk. Mindenki arra hajt, hogy a választói emlékezet rövid, éppen ezért a Főhős műsorában felidézték Karácsony múltját, hogyan jutott el a zöldektől az MSZP-ig.

2012-ben egy egyetemi fórumon azt mondta, jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt. Bevallotta, azért támogatta az együttműködést, hogy "kihúzza a szocik seggéből az összefogást"… Legalább egyszer őszinte volt. Azt sosem tudtuk meg, melyek a jól hangzó ökopolitikai értékek. Csak az ellenzéki káosz látszott.

Hír TV