2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Főhős: Gréczy nem mondható „nagyhalnak” a politikában

Hír TV

2020. január 6., hétfő 20:50

Az idei első Főhősben voltak kishalak és nagyhalak is. A kishal Gréczy Zsolt mellett egy igazi nagyhal Deutsch Tamás életútját is megismertük.

A Főhős Kishal rovatában egy olyan „hős” került terítékre, akinek életútja igen kanyargósra sikerült: sokáig volt újságíró, parlamenti tudósító, de írt dalt a Pa-Dö-Dő-nek, sőt vokálozott is stúdióban.

 A Hír TV Főhős című műsorában Gréczy Zsolt életpályáját tekintjük át, aki Gyurcsány Ferenc mellett a Demokratikus Koalícióban találta meg a helyét.

Gréczy múltjáról a Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezetőjét kérdeztük, Kis Ferenc szerint Gréczy Zsolt semmiféleképpen nem mondható nagyhalnak a politikában. Hozzátette baloldali újságírók körében sem volt osztatlan az elismerés újságírói munkáját illetően.

A műsor második részét egy igazi nagyhallal, a rendszerváltás egyik meghatározó alakjával folytattuk. Deutsch Tamás életútját mutattuk be, a politikusét, aki nem fél beszólni senkinek, nyomja ezerrel a Twitteren.

Az EP-képviselő a Főhősben az egyetemi évekről, a Bibó Szakkollégium-i élményeiről, emlékeiről a Fidesz -alapításról, a megalakulás estéjéről és végül a Prágában történtekről is mesélt.

A teljes adás: 

Hír TV